Velika Bavha

Ura 4:05 zvoni budilka, ojoj, vstati je treba.
Zbor za pohod na Veliko Bavho je v Tivoliju, ob 5:00. Hitro poberem stvari in se napokam v avto. V Tivoliju se hitro zberemo in z dvema avtomobiloma odhitimo proti Italiji.
Po poti ogled gora, ki smo jih obiskali v preteklih turah. Pridemo do Hotela Canin, parkiramo in se odpravimo v hrib. Po poti pomislim, danes mi gre. Vse sem naredila kakor ponavadi, ko dobro opravim turo.
Hodimo v hrib, dihamo, sopihamo, predihavamo. Celo nekaj slik sem naredila – napredujem.
Po poti nebo brez oblačka, sledimo oznaki 636, nato 637.
Roman reče: »Tam je bivak, ga vidite?« Pomislim, vidim ga, zmoti me, ko reče: »Pijmo; še eno uro.« Kako še eno uro, če je pred nosom – nekaj ne štima. Pot nadaljujemo po mulatjeri, zagledamo, zakaj ena ura. Pot se spusti in spet dvigne. Če sem bila do tukaj prepričana, da bom prilezla do vrha Bavhe, se tukaj vse podre.
Odločena: Moj današnji cilj bo bivak MODONUTTI – SAVOIA.
Zakaj?? Saj vem zakaj, če si samo 100 metrov do vrha. Enostavno: ZATO, KER je bila tura čudovita, narava naravnost fantastična in ne želim tega občutka zadovoljstva pokvariti zaradi 100 metrov, aja pa še štampiljke ni gor.Pri bivaku ostaneva Franci in jaz, ni nama bilo hudega. Iz bivaka si sposodiva dva stola in se na višini 1890 m. n. v. počutiva odlično kakor na domači terasi.Ko se nama pridružijo ostali, ki so prispeli do vrha, strnemo vtise in se odpravimo po poti nazaj do utrdbe, kjer v senci naredimo postanek za malico, sledi ogled rova in ostankov vojaških utrdb, ki so jih naredili med vojno. Na hitro naredimo skupinsko sliko, zategnemo čevlje, podaljšamo palice in se spustimo po drugi strani.
Lahko rečem hvala PD ISKRA (društvu, vodnikom, udeležencem), hvala vreme, bilo je čudovito.
Pridem še!
In še Romanov dodatek:
Kot vodnik si lahko takšnega izleta samo želi. Enotna skupina, lepo vreme, čudoviti razgledi in skriti kotiček, ki ni preveč obiskan. Vse bi lahko strnil v Marjanov stavek z rezimeja pri Aljažu: »Izlet je imel vse, kar imajo veliki!«
Kratko in jedrnato.
Srečno, Roman

 

Hits: 30