Storžič 2014

Na današnji dan je bil planiran izlet na Kočno. Vendar je bil Dušan zadržan in je tako moral odpovedati omenjen izlet. Da bi pa izkoristili prijeten jesenski dan nam je Roman predlagal Storžič in to skozi žrelo. S tem vzponom bi imel ze eno turo za potrditev vodnika A kategorije. Alenka mu je obljubila mentorstvo in tako smo uspeli pripraviti in izpeljati zanimiv izlet.
Iz Ljubljane smo krenili proti Logu pod Storžičem in naprej do koče. Tu se nas je zbrala trinajsterica z vso oborožitvijo, samovarovalnimi pasovi in čeladami. Na začetku smo še nekoliko zaspano premagovali ključe na poti a kmalu smo ujeli ritem in tudi prve jeklenice. V začetku smo jih še nekoliko ignorirali a v nadaljevanju nam je pa Roman, vodnik pripravnik zapovedal da se moramo opasati.
Mokre skale in prepadi pod nami so bili tako manj nevarni in tudi naši občutki pri vzpenjanju so bili prijetnejši. Tudi od žrela naprej smo morali paziti saj so bile skale mokre, ponekod pa je bilo potrebno kar poplezat. Po dobrih treh urah smo prisopihali na vrh. In glej presenečenje. Nenapovedano nas je tu dočakal predsednik Dušan z svojimi planinkami, ki so se povzpeli po južni strani iz Laškega . Lepo smo se pozdravili in slikali ter zaradi megle na vrhu tudi kmalu odšli v dolino. Vsak na svojo stran. Mi skozi Škarjev rob, peterica pa po strmem travniku nazaj v Laško.
Pot v dolino preko Škarjevega roba tudi ni bila prav enostavna. Drselo je. Pot je najprej potekala po melišču in nato skozi ruševje ter na koncu po poti skozi gozd . Ogledali smo si tudi spomenik ponesrečenim planincem. Ko smo prispeli do svojih avtomobilov smo se pri koći nekoliko osvežili in analizirali današnjo pot. Na koncu pa nas je Andrej povabil na svoj dom. Darka nas je tu pričakala z sladkimi dobrotami, posebno pa nam je pasal njen štrudel in tudi pijače ni manjkalo. Lepo je bilo.
Marjan

Hits: 14