Ambrož pod Krvavcem

V nedeljo,  12.12. 21 smo imeli v našem društvu  prvi pravi zimski planinski izlet. Z osebnimi avtomobili smo parkirali pri avtobusni postaji na Šenturški gori. Po pripravi za pohod in kratki razlagi poti smo se podali proti našemu cilju – koči na Ambrožu pod Krvavcem.

Pot se je začela takoj ob škarpi  pri avtobusni postaji.  V začetku  je pot potekala dokaj položno v glavnem po zasneženem kolovozu.  Kmalu nato pa se je zaćel kar konkreten klanec, ki pa ni bil zahteven le nekoliko več snega je bilo na poti, tudi derez nismo potrebovali. S kratkimi počitki za pijačo in pogledih na pokrajino smo tako kmalu prišli do Meje, kjer se nam je priključila Martinova pot. Tu je bila vpisna knjižica in žig z prej imenovanim imenom. Od tu smo se potem nekoliko spustili do ceste in nadaljevali po zasneženem klancu do koče. V klanec nam Joc lepo “zagazil” pot in tako smo ob uživanju pogledov skoraj celotne Gorenjske, tudi na Triglav, le prispeli vsi srečno do koče.

V koči nas je čakala malice, ričet z mesom in sladica. Ob klepetu ob pijači in užitju sladkih dobrot, katero so prinesle s seboj naše planinke smo ob tej priložnosti zapeli tudi Franciju vse najboljše za rojstni dan, žal pa le po telefonu, ker ni bil z nami.  Alenka nam je tudi pokazala kako si naj bi pravilno namestili gamaše.

Po skupinskem fotografiranju smo se podali v dolino. Pri koči smo lahko videli fazana in povsem sive pujske ter ugotovili, kje je hotel za krave.  Prav lepo smo se zabavali, ko smo se spuščali v dolino. Ob jasah, kjer je bilo skoraj pol metra snega smo se nekateri  kar polegli na mehko podlago in nadaljevali vsak po svoji špuri po celcu in potem smo ob dolini potoka Dobliča prispeli do ceste ter  ter potem nadaljevali naprej po cesti do naših avtiomobilov.

Res prijetna in nezahtevna snežna tura, kjer smo  vsi uživali v snežnih opojnostih. Na cilju smo imeli še kratko analizo, kjer nam je Alenka podala nekaj idej za prihodnje izlete.

Lep pozdrav

Marjan

klik na sliko za ogled albuma

Hits: 60