Čezmejni pohod med Budinci in Andovci- Pohod trej kralof

Tudi letos se je naše društvo udeležilo pohoda Trej kralof, po pouti po dolej pa bregaj, tokrat z z udobnim avtobusom. Da nam ni bilo v avtobusu dolgčas, nas je prisrčno zabaval Franci. Dušan, vodja pohoda pa nam je opisal vse podrobnosti o teh krajih. Nekoliko z zamudo smo prispeli do Šalovcev, kjer nas je že čakal domači vodnik z avtomobilom. Takoj se je postavil pred naš avtobus ter nas usmerjal, da smo varno prispeli do Budincev.
Že takoj po prisrčnem sprejemu in po jutranjem pozdravu organizatorice, smo se pohodniki najprej odpravili v Andovce na Madžarskem in mimo spomenika do Malega Triglava, kjer so nas z živim Betlehemom pričakali Andovčani. Se potem podali ob mejnih kamnih do najsevernejše točke Slovenije in do nekdanje karavle v Budincih. Pohod smo po 12,4 kilometrih zaključili s toplo malico pri vaško-gasilskem domu v Budincih, kjer je bilo potem še veselo druženje.
Letošnji pohod je poleg dobrot, prijaznih domačinov in okusnega bograča, zaznamovalo mokro deževno vreme. Pot na srečo ni bila blatna. Tla so bila toliko pomrznjena, da se je sneg še nekako obdržal. Le previdno si moral stopati, da nisi kje preveč globoko zagazil v kakšno prikrito jamico.
Tako nekako v kratkem o letošnjem pohodu. Upam, da se drugo leto spet srečamo in morda ob lepšem vremenu uživali v ogledu slikovite pokrajine tam daleč za dolaj pa bregaj.
Lep pozdrav
Marjan Klančar
Slike
To je bilo po televiziji

Hits: 4