Čistilna v okolici ljubljanskega gradu

Sveže spomladansko jutro je privabilo tudi člane našega dsruštva, da se pridružijo pri akciji čiščenja smeti in odpadkov ob bregovih Ljubljanice in ob poteh na ljubljanski grad. Zbrali smo se v polnem številu pod Prulskim mostom, kjer smo dobili svoje orodje – rokavice, vrečke za smeti in majice z napisom “Ljubljana je lepo mesto”, dobro voljo pa smo itak že prinesli s seboj. Še prej smo se pa okrepčali z čajem in sokovi.
Dvajseterica planink in planincev PD Iskra Ljubljana in RTV smo točno ob deseti uri začeli našo akcijo. V veliko pomoč nam je bila tudi mala Laura, vnukinja našega predsednika Dušana. Smeti smo pobirali najprej ob bregovih Ljubljanice do Špice in nato še ob Grubarjevem kanalu do Karlovškega mostu, od tu naprej pa v klanec in po poteh proti gradu. V začetku smo bili bolj pedantni, saj smo pobirali tudi čike, a jih je bilo toliko, da smo s tem kmalu obupali.

Pri radijskem stolpu, na gradu smo imeli prvi zbor in slikanje z vrečami. potem smo se spustili proti Vodnikovemu trgu, kjer smo oddali naše smeti v kontajnarje. Tudi tu smo naredili še eno fotko in nato odšli na zasluženo malico pod Prulskim mostom. Naša želja se popeljati z ladjico je splavala po reki, saj smo zaradi zanimive debate pri potapljačih zamudili to dodatno razvedrilo. Čakanje na nasledno vožnjo pa nas ni preveč zanimalo in se smo tako kmalu poslovili in odšli domov. Slike mi je odstopil Brane Krebs iz PD RTV.
Prijetno je bilo
Marjan
Slike

Hits: 5