Druženje na Kofcah

Za konec leta si je Nadja zamislila druženje skupaj skupaj z izpopolnjevanjem planinskih veščin na dvodnevnem bivanju na Kofcah.
Bil je to kar zahteven logističen projekt. Nadja seveda sama vsega ni mogla postoriti. V veliko pomoč so ji bili Ana, ki je poskrbela za igre in prijetno vzdušje, za seznanjanje z opremo in uporabo le-te je poskrbel Robi, za ples in glasbo pa Jaka s svojo harmoniko. Vse je potekalo po načrtu, le vreme nam je drugi dan nekoliko zagodlo. Namreč dež in odjuga nam nista dovoljevali, da bi se še nekoliko sprehodili po bližjih vršacih.
Zaradi zasedenosti koče smo se zbrali že v petek. Večina se je zbrala pred Ljudskim domom na Šentvidu pri Ljubljana. Naslednja postaja je bila Tržiška deteljica. Tu so se nam pridružili še ostali. Tako se je 16-terica potem odpeljala naprej proti Matizovcu. Cesta tu gori je bila kopna in ni bilo nobenih problemov. Nekoliko pod kmetijo Matizovec smo se ustavili in parkirali svoje štirikolesnike.
Medtem, ko je Silvo nalagal in pritrjeval harmoniko na sani, nas je Robi seznanil in pojasnil uporabo krpelj. Po uspešni operaciji “sani”smo nadaljevali pot proti koči. Sama pot je bila lepo uhojena, zato tudi ni bilo posebnih težav z premagovanjem vzpetine, le na harmoniko smo morali nekoliko paziti, da se ni prekucnila.
Pri koči nas je pričakal veter, sneženje, kar pa ni motilo Robija, da nas je takoj po toplem čajčku odpeljal na bližnjo strmino, kjer smo imeli učno uro o gibanju in uporabi pripomočkov v snežnih razmerah. Prikaz je bil zelo nazoren tudi praktično, tako da smo se lahko poučili kako se ravnamo ob plazovih, hoji po snegu in tudi ob zdrsu na zmrznjeni sneženi površini.
Že kar nekoliko lačni in nekateri tudi prezebli, smo se po dobri uri vrnili v kočo, kjer nas je čakala okusna obara z žganci. Sledila je kratek premoz z nekaj vižami s harmoniko in nato spet predavanje o vsebini opreme za zimske razmere. Vsi smo ga zavzeto poslušali in na koncu smo tudi praktično izvajali določene vaje. Zvečer je sledila zabava, igrice, petje in ples pozno v noč. Naslednji dan naj bi imeli tudi kakšen pohod, a zaradi dežja je ta aktivnost odpadle in nam je tako preostal le še odhod v dolino.
Z bivanje in druženjem na Kofca smo bili zelo zadovoljni in si obljubili, da še kdaj dobimo na podobnen srečanju. Nekatere aktivnosti bodo predlagane že v planu za prihodnje leto.
Lep pozdrav
Marjan

Hits: 9