Gašperičev na Krim

Leto je naokoli in tu je bil zopet en prijeten pohod s PD Delo na Krim v Spomim Jožetu Gašperiču.
Jože Gasparič je bil navdušen planinec in pobudnik ustanovitve PD Delo in planinske sekcije v OŠ dr. Vita Kraigherja. V ČGP Delo je bil grafični tehnolog, poučeval pa je tudi na Grafični šoli v Ljubljani. Bil je predsednik PD, pobudnik in urednik Planinskega biltena, kronist, planinski vodnik, član GS, markacist, transverzalec, predavatelj v alpinističnih in planinskih šolah ter odlikovan z mnogimi priznanji (zlati znak PZS, PSH, PSJ, plaketo PZS in drugimi).
Letos je bil že jubilejni 20. po vrsti. Na startu se je zbralo kar 38 navdušencev, da izkoristi prijetno z koristnim. Spominskega pohoda se je udeležila tudi deseterica planink oz. planincev našega društva.
Vreme je bilo kakor naročeno za pohod, morda le nekoliko bolj soparno. Tako smo lepo ob 9 uri v strnjeni koloni krenili proti našemu cilju. Vmes smo imeli več postankov za priključitev počasnih in nekaj tudi za kakšen osvežilni požirek tekočine. Pot je bila suha in hoja prav prijetna. Po dveh urah smo prispeli na sončen vrh. Tu nas je čakal topel čaj, predsednik Dušan nas je častil, in dobrote iz nahrbtnika. Veliko prijetnih besed smo si izmenjali in se spominjali dogodkov prejšnjih pohodov. Pogledi v okolico so malce zastirala koprena meglic tako, da smo kmalu po skupinskem slikanju odšli nazaj v dolino, v Iški Vintgar. Pot navzdol je trajala nekoliko manj časa. Ko smo prispeli na izhodišče nas je Dušan še enkrat presenetil. Naročil je kar tri velike pice da te kap. Jedače je bilo tako v izobilju, a tudi pijača se je prilegla. Ja Delovci nas niso pustili ne lačne ne žejne. Na koncu smo se lepo zahvalili za gostolublje, se domenili za sodelovanje za drugo leto in veselo odpravili domov.
Lep pozdrav
Marjan

 

Hits: 9