Gubno, Kepa

Bil je to še en izlet našega društva ki sicer ni bil v planu a je vseeno uspešno izveden. Za ta izlet smo se odločili šele po izletu na Peco. V avgustu smo imeli v načrtu le dva in tabor, mesec pa ima kar pet vikendov. Predlagal sem Gubno za katerega skoraj še nihče ni slišal. To je dvotisočak blizu najzahodnejšega dvotisočaka v Karavankah. Še posebej je bil sprejemljiv ker je bil tudi prehodni vrh do Kepe. Tako smo se lahko razvrstili v dve skupini ena samo do Gubnega druga pa kar na Kepo.
Kljub nenapovedanem izletu se nas je zbralo kar 25. Tako smo krenili v polnem številu iz Tivoliju in se nato odpeljali do Dovja kjer smo skrenili iz glavne ceste proti vasi Dovje in potem nadaljevali vožnjo po makadamu do Erjavčevega Rovta. Parkiranje je bilo kar zahtevno saj so bili tu parkirani že drugi avtomobili in prav bal sem se da za nas ne bo prostora. A vendar smo uspeli vse postaviti na svoje mesto in se kmalu nato pripraviti na pohod. Pred pohodom sem nekoliko razložil glavne značilnosti poti. Lepo v koloni se počasi dvigali. Z nekoliko počitka smo prispeli do lovske koče kjer smo se ustavili za krajšo osvežitev moči. Kmalu nato smo bili že na razpotju. Tu smo si lahko dopolnili tekoće zaloge, sicer bolj počasi a nekaj je le bilo. Tu smo se tudi razdelili v dve skupini. Ena je šla do Kepe druga pa le do Gubnega. Lepo vreme nam je omogočilo lepo poglede na Julijce in doline pod njimi. Do Gubnega smo čez greben morali nekoliko popaziti, saj je pesek in nekoliko vetra nekoliko otežaval prečenje tega odseka. Naša skupina je tako uspešni prišla do cilja to je vrh na katerega sicer ne vodi markirana pot, vendar je ob poti na Kepo uhojena potka po kateri dosežemo vrh že po nekaj minutah.
Na vrhu smo občudovali poglede tudi na sosednjo dolino na drugi strani Karavank. Skoraj po eni uri uživanja in poležavanja smo se odpravili v dolino. Kljub previdnosti smo imeli dogodek, ki se je na srečo končal brez posledic.
Pri lovski koči smo potem počakali drugo skupino iz Kepe. Nekatere planinke so to izkoristile za nabiranje zdravilnih rastlin za domači čajček. Po prihodu planincev in planink iz Kepo smo potem po kratkem skupnem odmori varno prispeli do naših avtomobilov. Tu smo se osvežili v hladnem potoku in nato je sledila še osvežitev pri Aljažu. Prijeten dan smo tako izkoristili za ne planiran društveni izlet
(klik na sliko za ogled obeh foto albumov.)

Hits: 14