Izlet Dragonja

Danes je bil pri nas pravi otok lepega vremena. Vse naokli po Evropi nevihte in deževje. Tako je bila naša odločitev o preložitvi izleta popolnoma opravičena. Na parkirišče na Viču smo vsi prišli pravočasno. Nekoliko je ponagajal led na oknih le vozniku, kar pa ni vplivalo na naš vozni red pohoda. Celoten plan smo tako izpolnili celo 110%.
Moram prizati, da je vodenje še tako enostavnega izleta, kar naporno. Za veliko pomoč mi je bila pri tem sodelavka, Margareta, z izredno okusnimi medenjaki. Pa po vrsti. Kakor sem že omenil, so nas zjutraj navsezgodaj pozdravili sončni žarki. Nekoliko meglic je bilo potem, med vožnjo, a se je na koncu vse skadilo. Začeli smo pri Butarih in se mimo zapuščene in podrte vasi Šušljani spustili do reke oz. potočka Dragonje. Večkrat smo jo prebrodili. Naša pot je imela potem nato kar nekaj vzponov in spustov in vse te smo lepo izpeljali. Prečkali smo tako pritok Stranice celo na dveh krajih. Nepričakovano smo si ogledali tudi Venecijanske stolpe pri Starcih. Tudi razgled proti dolini in Kraškemu robu je bil od tu, enkraten. Ker smo imeli kosilo nekoliko pozneje smo si potem na Dolgem brdu, privoščili kar izdaten počitek. Nekateri so si tako z soncem kar nekoliko pobarvali obraze. Od tu pa smo se podali še proti Trebeškemu slapu, ki pa ni bil preveč vodnat. Nekaj pikrega je o njem povedal Drago, a to ni za v javnost. Kaj več o izletu pa upam, da se bo še slišalo na prihodnjih izletih, seveda v prijetni plati.
Še ena od Dragota o izletu: “No, pa še od mene ena edina, ampak v vsem povedano. Imeli smo vreme, prostor, voljo in zadovoljstvo. To nudi naše društvo.”
Pa lep pozdrav
Marjan Klančar
Slike

Hits: 12