Izlet na Babji zob in Pokljuško sotesko

Jutro, za nekatere prezgodaj za druge prepozno. Smer vožnje proti Bledu in mimo vasi Kupljenik do manjšega parkirnega prostora nad vasjo.Na cilju smo naše avtomobile poskušali nekoliko poskriti pod krošnje dreves zaradi sonca, a je bilo ob vrnitvi je vse drugače in še bolj vroče.
Alenka nam je zabičala, da moramo imeti čim več vode, a kaj ko je potem vse steklo od nas kar v potokih. Na srečo je bila pot speljana po senci in je bila hoja tako nekoliko prijetnejša in z nekaj pivskih počitkih smo le srečno prisopihali do vrha. Le Ljubica nas je na vrhu nekoliko pozneje presenetila, saj je nekje na sredini dejala, da več ne more in da se vrne nazaj.
Na krako nam je Nadja tako opisala pot: Ravno prav visok cilj, primerno senčnat do vrha, idealen za vročo julijsko nedeljo. Razgled za bogove – slovanske, rimske, grške in še katere. Otoček sredi jezera, Triglav, Stol, Pokljuka…..kljub malce slabši vidljivosti NEOPISLJIVO.
Kljub izdatnemu menuju nas je Alenka počastila še s sladico. Pokljuška soteska in obnovljene galerija kraljeviča Andreja. Pravcati pragozd 10 minut nad Zgornjimi Gorjami. Janez Medvešek ima prav. Raziskujmo domače lepote, radostimo se, uživajmo in odkrivajmo čarobne kotičke, ki so tu, na dosegu roke, pardon noge……. ob prijetnem hladu smo tako naužili še dodatne kalorije užitka.
Tudi ob pomoči Nadje
Marjan
Slike

Hits: 15