Izlet na Čemšeniško planino

Tokrat se je naš pohod na Čemšeniško planino začel pri gorski kmetiji Podlesnik v dolini Zaplanine. Začetna višina je bila 575 m.n.v. Vreme nam ni ravno služilo, ker je bilo megleno in nekoliko so nas osvežile kaplje, katere je veter sprožal z dreves. Dežja pa na srečo ni bilo.
V Ljubljani smo štartali s 6 avtomobili. Franci je pobral pri Domžalah Nadjo in nato v Trojanah še Fani. Tako, da nas je bilo kar 25. Tudi z Nado, ki se je prijavila šele predzadnji dan pohoda in to zvečer. Kakor sem omenil smo se z našimi avtomobili ustavili na koncu gozdne ceste, ki je vodila do kmetije.
Po pripravi smo krenili, najprej ob travniku in kmalu smo prišli do gozda. Tu nas je sicer ustavila vrv, ki je bila speljana čez cesto, a to nas seveda ni zaustavilo. Lepo smo nadaljevali po gozdu v lepo speljani poti po ključih. Bilo jih je kar osem na skupni poti in kar dolgi so bili. Za večino pot ni bila problem in smo brez problemov prispeli do vrha na višino 1205m n v., kjer smo si lahko požigosali naše knjižice. Zaradi megle in že mokrih oblačil smo kar hitro odhiteli do koče in se tu posedli ob topli peči. Le Nada z tremi prijateljicami in kužkom so prispeli nekoliko pozneje zaradi glavobola, ki je planinko Nado pestil skozi celotno pot. V koči sicer ni bilo velike gneče, a vseeno smo se morali nekoliko stisniti, da smo se lahko vsi posedli. Dobre žganci in štrudlji so bili. Nekateri pa so se okrepčali vampi in morda še čem.
Po skoraj več kot eno urnem prijetnem kramljanju smo se počasi odpravili nazaj v dolino. Žal razgledov s koče nismo ujeli, zaradi megle, smo se pa poslikali in se potem strumno odpravili v glavnem po poti pristopa. Le v začetku smo nekoliko obkrožili sam vrh z druge strani. Ko smo končno prispeli do avtomobilov smo se dogovorili še za sestanek na Trojanah. Le en avto je zgrešil pot in se odpravil naravnost domov v Ljubljano. Gneča na Trojanah je bila nepopisna. Avto smo morali parkirati šele v tretji terasi pod restavracijo, a vendar se je splačalo, saj so se gibanica, krofi in kremšnite pa tudi vampi kar ponujali. Tako na kratko sem nekako podoživel današnji izlet.
Sicer ni bilo idealno a vseeno smo se imeli lepo.
Tu je še pot po reliefu, katero je Fedor posnel s svojim mobitelom.
lp Marjan

Hits: 13