Izlet na Jeterbenk

Jetrbenk, le kje je to? Sem se spraševal. Ko sem pa zvedel, da je to blizu Ljubljane pa skoraj nisem verjel. Moral sem se torej prepričati kdo ali kaj je sploh to. No, vse moje nejevernosti so se danes razblinile kot milni mehurček.
Pod Halo Tivoli in potem do gasilskega doma na Stanežičah se nas je zbralo kar 23. Jutranje vreme je obetalo precej oblačno in tudi možnost kakšnega dežja je bila. Ob napovedi, da se ne bo zlilo smo junaško prikorakali do Bormesa in naprej mimo Slavkovega doma. Nekje na poti proti Katarini smo skrenili desno in mimo Petelinca z cerkvijo Sv Jakoba, preko kar nekaj kucljev prispeli na Jetrbenk 774m . Tu nas je pričakal velik križ. Bilo je kar vetrovno in pihal je južni veter. Seveda smo pričakovali, da nas bo danes namočil dež. Po kratkem postanku na vrhu se smo spustili na pot, ki vodi na Katarino. Ogledovali si smo bližnje vrhove in uživali pejsaže jesenske narave. Prav prijetno je bilo. Pa tudi vreme je bilo vsak trenutek lepše. Ob raznih debatah in vicih smo prispeli nazaj na Bormez. Tu smo si nekateri privoščili krvavico pa tudi pečenko. Stane je praznoval rojstni dan in nas je še častil z pijačo. Vse najboljše mu želimo. Izlet smo potem nadgradili z obiskom naše planinke Vesne v Mednem, kjer nas je pogostila z sirovim štrudlom, mjas dober je bil. Tako smo vsi zadovoljno končali današnji izlet. Ni bil naporem a vendar dovolj, da smo okrepili naše počutje in dobili nove moči za naslednje delovne dni.
Človek ob vsakodnevneh opravilih otopi. Zgubi občutek za čas, ki ga živi. Ne, da bi propagiral te izlete vendar vem, da si čez eno dve leti ne boš spomnil na to kako si danes zalival rože ali podobno. Tak izlet pa si boš prav gotovo zapomnil in se potem tudi vračal v te kraje ali pa se nam pridružil pri naslednih izletih.
Slika

Hits: 6