Izlet na Kočne in Grintavec

Izlet na Kočne in Grintovec

V meglo odeta sta najvišja vrhova Kamniško Savinjskih Alp našo pisano druščino pričakala zadnjo lansko julijsko soboto.
Na vreme preteklega poletja smo že vsi pozabili. Tokrat le nekaj besed o osvojenih najvišjih vrhovih Kamniško Savinjskih Alp. Na pot iz Ljubljane smo se odpravili v sončnem vremenu, tudi vremenska napoved je obetala enega lepših poletnih dni, le pogled na naša cilja v daljavi je nakazoval, da se delček odcepljenega jedra hladnega zraka še nahaja nad nami, če se izrazim v žargonu metereologov.
Krenili smo od domačije Suhadolnik, razdeljeni v dve skupini. Za nevarnejšo pot na obe Kočni se je odločila petnajsterica najbolj pogumnih pod vodstvom izkušenih Draga in Slavka, za Kokrško sedlo in vzpon na Grintovec pa se je moji malenkosti pridružila dvanajsterica. Večina njih je nato ostala kar v planinskem domu in le trije smo se opravili proti najvišjemu vrhu že omenjenih Alp.
Žal nam je megla vseskozi preprečevala pogled v dolino oziroma po dobri polovici Slovenije, do kamor seže pogled z vrha te 2558m visoke gore.
Nič bolje se ni godilo drugi skupini, ki je osvojila obe Kočni, tako da nam je ta izlet ob osem urni hoji le utrdil našo kondicijo.
Za Iskrin časopis
Franci Hrastar

Hits: 6