Izlet na Koreno, Kompotelo

Sobotno jutro nas je kar klicalo na naše nove podvige. Napovedani sončno dan, se je sicer nekoliko pokvaril, a ne tako, da bi nas odvrnil za nova doživetja, nove dogodivščine. Kljub začetni smoli, saj so si “asfaltiranci” prav danes privoščili cesto do Kriške planine. Zato smo morali parkirati nekoliko nižje in tako smo tudi nekoliko zamujali z urnikom. To nas je sicer veljalo pol ure, a nas planince take stvari ne spravi iz tira. Dobili smo celo dodaten motiv za naš pohod. Sonce se je kar nekoliko sramovalo, kar ni hotelo iza oblakov. Seveda za naj je bilo to kar ugodno, prave vročine tako ni bilo in korak se bil kar lahkoten.
Po kratkih postankih na Jezercih in Planini Košutna smo prispeli do planine Korena. Tu smo se razcepili. Nekateri so hoteli še na Košutno, del nas pa je še direktno na Vrh Korena. Morda je bilo nekoliko nenavadno za skupinski izlet,a tudi take stvari se dogajajo, kar pa upam ni vplivalo na naše dobro razpoloženje.Mene je vseskozi vodila misel priti na dvotisočaka Kalški greben in sem bil prav jaz zagovornik tega razcepa. Želja mi se je tako izpolnila. Osvojil sem letos že enajsti dvotisočak in sem prav vesel. Za vrh Korena je značilna njegova višina. Saj le en meter manjka do dvatisoč in tako obstaja “greh” le pod popkom. Vrnitev na Kriško planino je bila prav tako v dveh skupinah.
Najbolj si bom in verjamem tudi ostali, zapomnil današnji izlet po izredno močnem vetru na izpostavljenih delih in na spusti iz Zvoha. Lahko rečem, da smo morali biti prav previdni. Hoja iz V. Zvoha je bila, kakor da bi hodil po zraku. Samo razprostrl bi roke in lahko bi zaplaval po zraku. Rekel bi, da je pihalo kar okoli 200km/uro. No, srečno in zadovoljno smo vsi prispeli do planšarije pod Krvavcem, kjer smo si privoščili dobre žgance, domačo skuto in tudi kislo mleko je bilo izredno okusno. Vsi zadovoljni smo naredili še nekaj korakov do avtomobilov. Tu nas je čakalo še eno presenečenje v obliki hladnega napitka, katerega je prispeval Dare. Še enkrat lepo je bilo.
Lep pozdrav
Marjan Klančar
Slike

Hits: 7