Izlet na Kozji vrh

Že tretjo soboto zaporedoma smo uspešno izpeljali planinski izlet, tokrat na Kozji vrh. Redarji v Tivoliju so nas pregnali iz parkirišča, tako smo se potem dobili pri centru Merkatorja. Ob dokaj svežem jutru se nas je zbralo 10. Tu smo se strumno posedli vsak v svoj avtomobil in se zapeljali proti Kranju in nato Jezerskem. Med potjo smo poskušali spiti eno kavico pri bencinski črpalki Logo, a je bilo preveč gneče. Ker se je tu ustavil tudi avtobus smo mi nadaljevali proti Kanonirju. Tudi tu je bila dobra kavica. Pa še mali muzej starin smo si lahko ogledali. Ko smo to opravili se smo odpeljali po gozdni cesti do vznožja Kozjega vrha. Na odcepu smo pustili svoje avtomobile in se peš podali proti vrhu. Sam začetek ni nakazoval kakšnega hudega vzpona. A dlje ko smo hodili vedno bolj navkreber je šlo. Še sreča, da je bila pot dokaj suha. Na pogled nedolžen hribček, se nam je kar dobro upiral. Kar vlekel se je, ampak v višino in ne v dolžino. Na koncu pa smo vendarle vsi zmagali, tudi Zvonka, kateri je bil to prvi letošnji pohod . Plačilo za zmago je bilo v obliki čudovitih pogledov na Storžič, Stegovnik ter bližnje in tudi daljne vrhove. V začetku z soncem obsijan Storžič se je kmalu skril po kapo temnih oblakov. To je tudi nam narekovalo, da kaj dolgo ne bomo mogli uživati v teh pajsažih.
Le še za skupinsko fotko in srk osvežilne pijače in že smo se morali spustili v dolino. Na srečo nas je čakal dež šele, ko smo bili že v bližini avtomobilov. Tako so bile mokre le palerine in Janov nekoliko polomljen dežnik. Na hitro smo se potem skobacali v avtomobile in v močnem nalivu odpeljali proti domu. Dober prebranac in kalamari so potem napolnili naše želodčke v prijetni pivnici v Medvodah. Manjkal pa ni tudi strojček katerega si je izposloval Marko
Kakor vsi naši izleti, nas je tudi ta napolnil z prijetnimi trenutki, dodatno energijo in dobro voljo. Tudi najstrmejši klanci so na koncu le sled poti na naših telesih in čudovito prijeten občutek.
Za izlet na Učko smo se dogovorili za 8.9 2007. Vodil ga bo, kakor pred leti Černetičev Marko. Pa tudi za Triglav 31. 8. ne pozabite. Naslednji izlet bo pa 23.6. na Šplevto nad dolino Vrat.
Lep pozdrav
Marjan Klančar
Slike

Hits: 9