Izlet na Kozlek

OJLA!

Včerajšnja vremenska napoved ni bila prav nič spodbudna, a se je , kot že mnogokrat doslej, izkazala za napačno. Vreme je bilo kot nalašč za hojo v naravi in 33–terica planincev PD Iskra je to tudi počela tam na jugozahodu Slovenije, nekaj kilometrov naprej od Ilirske Bistrice in osvojila 997 m visoki Kozlek.
Po obilnem in zelo okusnem kosilu v Trpčanih, pri prijaznih domačinih gostilnice Kočanija, se je ob odhodu sicer ulila ploha, a to ni zmotilo veselega razpoloženja v avtobusu.

Res je bilo ves dan vzdušje enkratno in nad normalo !!! Po pevskem vložku smo bili kot bi mignil v Pivki, se po predhodnem soglasnem dogovoru ustavili na parkirišču pod njo in se napotili še na en krajši dobro uro dolg pohod in na ogled naravnega muzeja iz 1. svetovne vojne

in še veliko stoletij pred njo – Park vojaške zgodovine pa še na energetskih točkah smo se nafilali s potrebno energijo, ki pa se je hitro razblinila! Kajti, žal smo ob prihodu do avtobusa doživeli neprijetno presenečenje, ko smo ugotovili, da so šesterici nam ukradli nahrbtnike z vso ta naj boljšo planinsko opremo, nekaterim pa še dokumente, kartice, izkaznice, ključe stanovanj, avta, mobi…….tako smo izlet nič kaj veseli zaključili v zelo poznih večernih urah…in da bi bila mera polna, smo pred Vrhniko naleteli še na enourni zastoj!

Lepo vse pozdravljam vse
Franci
Slike z izleta so tu !!

Hits: 10