Izlet na Macesnovec

Jutranje rosenje in bližajoči oblaki z vzhoda so nas je nekoliko presenetili. Saj je vremenska napoved obetala na zahodu lepo sončno vreme. Mi smo temu seveda verjeli in se veselo odpravili Julijcem.
Zgodaj zjutraj ob pol šestih smo se že odpeljali s Tivolija. Vožnja, tudi po makadamu v dolini Kota je potekala brez posebnih težav, čeprav je bila tu cesta že nekoliko načeta in nas je v avtu kar nekoliko premetavalo.
Ko smo se preobuli in pripravili vse potrebno, smo krenili. Najprej čez gozd in do prvih vzpetin. Teh na poti ni nikoli zmanjkalo. Na nekaterih mestih smo morali kar plezati, na nekaterih pa prav gristi kolena, da smo na koncu uspeli zmagati. Mehke iglice Macesnov so nas na nekaterih mestih prav lepo pobožale in tudi par deževnih kapljic za osvežitev so bile vzpodbuda, da smo prišli na vrh vsi, le Slavica nekoliko pozneje, saj je med potjo nekoliko dlje počivala.
Megleno jutro nam na vrhu je zastiralo poglede proti vršacem le v dolino smo lahko od časa do časa pokukali. Veselo razpoloženi smo se na vrhu okrepčali, podebatirali, kje v megli so Vrbanove špice, Rjavina in seveda Triglav. Le stena Debele peči in Viševnika se nam je prikazovala v vsej svoji veličini. Po skupinskem slikanju smo se počasi odločili da se vrnemo v dolino, kljub nekaterim, ki so želeli nekoliko še počakati na boljša vremena. Skoraj prav so imeli. Saj, ko smo prispeli v dolino, so se meglice kar nekoliko poskrile in sam Macesnovec z vsemi vrhovi v okoliki so se nam lepo odprli. Jan nas je potem ob hladnem pivu še podučil kje smo hodili in se nam zahvalil za prijetno druženje. Vsi smo se mu seveda zahvalili za uspešno vodenje in se priporočili že za naslednji izlet, na Hum in na Dan odprtih vrat v pivovarni Laško z našim prijateljem Dragotom z izleta na Mrzlico.
Lepo je bilo
Marjan
Slike s pohoda

Hits: 7