Izlet na Obolno

Obolno

Najbolj mrzli dan v mesecu januarju smo si izbrali za ta izlet. Bilo je -11 stopinj C. Vreme pa je bilo Že zjutraj sončno, lepo in skoraj brez oblakov. Torej, pogoji za izlet enkratni.
Zbrali smo se na parkirišču zadnje postaje “6”. Zbralo se nas je 10. Odpeljali smo se z osebnima avtomobiloma, saj sta bilo ravno prav zasedena. Po avtocesti smo se pripeljali do Višnje gore in potem do kmečkega turizma nad Višnjo Goro. Tu smo pustili svoja jeklena konjička in se odpravili peš proti Obolnemu. Ker je bilo precej hladno, smo nekoliko pospešiti korak. Šli smo mimo Leskovca po cesti. Po cca 1 uri smo zavili na gozdno pot, ki nas pripeljala na vrh Obolnega. Tu smo si ogledali okoliške hribe in gore. Ker je bilo jasno in sončno je bil razgled enkraten. Videli smo vse vrhove Kamniško-Savinjskih planin, Zasavsko in tudi Dolenjsko hribovje. Po ogledu in krajšem postanku smo se odpravili v Kmečki turizem na Obolnem. Tu so nas pričakali še trije oz.dve naši planinki in planinec. Ta planinec je bil Srečko, ki se je vrnil po težki prometni nesreči med nas. Vsi smo bili tega zelo veseli.
Po kosilu katerege smo si privoščili, smo se po isti poti vrnili nazaj. Najbolj nas je navdušila zimska idila pokrajine. Ob pogledu na čudovito pokrajino nas tudi ni več tako zeblo. Imeli smo tudi določeno hranilno in poživilno hrano oz. pijačo katero smo na poti med počitkom tudi uporabili.
Izlet je bil prijeten in nenaporen in ga sklenili ob 16.30 uri, ko smo se odpeljali domov.
Lep pozdrav, Marjan

Hits: 3