Izlet na Ojstrico z RTV-jem

Že na Kolesarskem oz. pohodniškem izletu na Dragočajno smo zvedeli, da RTV organizira izlet na Ojstrico. Drago nas je povabil in to vabilo smo nekateri sprejeli z velikim veseljem.Čeprav so se vremenske napovedi spreminjale iz dneva v dan, smo verjeli, da se nas bo vreme usmililo. In res. Prav v nedeljo zjutraj je dež ponehal in ob vožnji proti planini Podvežak, od koder smo pričeli naš pohod, smo z veseljem ogledovali jasnino nad Kamniškimi vršaci.
Ob prihodu na Planino ob 9 uri, nas je Alenka nekoliko podučila in že se je začel pohod. V začetku dokaj toplo oblečeni smo kmalu ugotovili, da smo se nekoliko preveč odeli. Saj nas je sonček prav lepo grel. Tudi čas za počitke smo imeli in tako po dve in polurnem pohodu in občudovanju narave prispeli do Kocbekove koče na Korošici. Prav za nas je bila odprta in ker smo bili zadnji dan odprtja nas je oskrbnica častila z dobrim, toplim čajem.
Vodič Drago nam je dal pol ure za okrepčilo in že smo odkorakali v hrib proti našemu cilju. Meglice so se začele poditi okoli nas in le upali smo, da bo veter na vrhu vse to pregnal. Res nam je bila želja izpolnjena. Na vrhu sonce in skoraj brezveterje. Vendar so se okoli nas že kmalu začeli poditi oblaki in le še slikanje in odhod v dolino nam je preostalo. Previdno smo stopali po že nekoliko vlažnih skalah in v meglenem vremenu prispeli nazaj do koče. Tudi tu smo se zadržali nekoliko dalj, za ričet ali juhico. Oskrbnica nas je še poslikala in ob hladnem, že skoraj zimskem vremenu odšli proti avtobusu, kjer nas je že nestrpno čakal sofer Branko.
Na postanku pri Kranjskem Robu smo imeli še postanek za analizo in tako zvečer, ob 8 uri prispeli pred stavbo RTV-ja.
Lep pozdrav
Marjan klančar
Slike

Hits: 8