Izlet na Polževo

Danes smo imeli res sprostitveni izlet iz Malega Huda na Polževo in v Višnjo Goro.
Sedemnajst nas je bilo. Nekateri so imeli včeraj še pohod iz Litije do Čateža, a težav z hojo danes ni bilo. Prav prijetno vreme, dovolj toplo, celo sonce se je večkrat pokazalo.
V začetni asfalt se je kmalu umaknil prijetni makadamski cesti, ki se je vila skozi lepo urejen gozd. Seveda poleg vseh ostalih tem v pogovorih , smo opazovali tudi po gobah. Slavc je bil glavni inštruktor na tem področju. Razložil nam je kje naj bi bile in katere gobe so užitne in neužitne in seveda tudi strupene. Na koncu smo si že sami določili katere gobe bomo v prihodnje lahko nabirali.
Ker smo bili nekoliko zgodnji smo se povzpeli še na Sv. Duh nad Polževim. Tu smo se tudi nekoliko okrepčali in poslikali. V domu na Polževem smo se ustavili le za kavico, saj bo glavni postanek na cilju, v Višnji gori. Pred ciljem v Višnji gori smo si ogledali tudi ruševine gradu.
Po tritedenskem postu se je ta izlet prav lepo prilegel. Tudi naslednji to je pohod po Vertovškovi poti bo prijeten in tudi še več nas bo. Avtobus je že pripravljen.
lep pozdrav
Marjan Klančar
Slike

Hits: 9