Izlet na Strelovec

Čas dopustov in tako se nam je izmaknil avtobus. Pa ne zaradi šoferja temveč nas samih. Premajhno število prijavljenih je botrovalo odpovedi prevoza z avtobusom. Tako nam ni preostalo kaj drugega, kakor naši urni jekleni konjički. Na zboru smo pogrešali Saša, čeprav se je prijavil ga ni in ni bilo. Tako smo zamujali kar nekaj minut. Lepo bi bilo za vse, da v slučaju, če si prijavljen in ne moreš priti, to čim prej sporočiš vodniku ali tistemu, ki ti je najbližji.
Med potovanjem proti Logarski dolini sta se nam je v Kamniku pridružile še Nadja in Darka. Pred dolino nas je ustavil paznik in nam pobral šest € za parkiranje. Pri hotelu smo počakali Francija, ki je nekoliko podaljšal pot. Po kavici v hotelu Plesnik smo se kmalu zatem odpravili po markirani poti, v glavnem po kolovozih do Plesnikove planine. Tu so nas zapustili trije planinci oz. planinke ki so skrajšali pot direktno do koče na Klemenčo jamo.
Iz Plesnikove planine nas je pot usmerila na levo čez ograjo. Kmalu zatem se nam je pot zgubila. Pri gradnji ceste so namreč markacijo podrli in tudi sama pot se je tu končala z prepadom na cesto. Po kratkem obhodu in iskanju poti smo končno na drevesu pod cesto zagledali “Knafeljca”. Vsi veseli smo tako v glavnem brez nepotrebnega iskanja krenili priti našemu cilju. Prečkali smo Icmanikovo planino in po spolzki poti po pobočju Strelovca le prišli na vrh.Lep razgled je poplačal naš trud. Veselo razpoloženi smo se kmalu po slikanju, zakuski pogledih na bližnje vrhove odpravili v proti koči in sicer ob pobočju Ute. Pot nas je vodila tudi mimo najdebelejšega macesna v Sloveniji. Kar nekaj rok je potrebnih, da se objame. Po lepo urejeni potki smo se pri koči srečali z prej omenjenimi planinci. Nadaljna pot v dolino nas je vodila po bolj zahtevnem terenu. Z nekaj jeklenicami in tunelom smo tudi ta del uspešno prehodili in se ob nekoliko bolj oblačnem vremenu vrnili k našim avtomobilom. Odločili smo se, da gremo še na ogled slapa Rinke,čeprav je vreme kazalo na bližnjo nevihto. Na srečo smo si slap ogledali brez dodatnega tuša, le ob povratku iz Orlovega gnezda so nas nekoliko osvežile deževne kapljice, kar pa ni omembe vredno. Iztlet je tako uspel in vsi udeleženci so bili z izletom zelo zadovoljni.
Lep pozdrav
Marjan Klančar
Slike

Hits: 9