Izlet v neznano 2009

Letos uradno zima še ni prestopila svoj prag, je pa s svojimi tipalkami jasno pokazala, kako se s tem streže. Že pri ogledu jezera nas je dodobra prepihala. Le Jaka se ji pustil motiti. Oblečen le v topel pulover mu ni prišla do živega, glavno, da je imel čik v roki. Valovi jezera s katerimi bi prav gotovo prišli surferji na svoj račun, so se prelamljali ob njen peščeni breg. Kar nekaj slik smo naredili tu in potem nadaljevali seveda z avtobusom, do kmečkega turizma, kjer je bila naša začetna in tudi končna postaja.
Naša najvišja točka se je pa svetlikala tam gori od snega pobeljenega vrha. Strumno smo zakorakali v vetrovno jutro, najprej po cesti nato pa nekoliko v klanec, ki se je proti konci kar nekoliko bolj pokonci postavil. Vmes smo si ogledali redko krajevno znamenitost. Iz istega debla je namreč poganjalo kar 14 stebel lipe. Vrh pobeljen z snegom ni bil preveč gostoljuben. Prav zadrževati smo se morali, da nas ni odpihnilo. Tako ni bilo veliko časa za oglede po pokrajini. Večina se je kar na hitro odpravila v dolino. Tudi ogled Spodmola in jame je bil zanimiv. Ob Belih skalah, kjer je bila tudi vpisna knjiga, je bil zadnji podpis ravno mesec dni nazaj, zanimivo.
Bolj toplo so nas sprejeli v sami domačiji. Topla goveja juha je ogrela še tako mrzel predel našega pomrznjenega kotička telesa. Najprej nas je Franci predstavil vsem novopristopnikom in seveda ob kozarčku nazdravili tudi za njegov jubilej. Srečolov je nato vse veselo osrečil. Janezu, pa je uspel podvig. Naštimal je zvočnike, da se je naše veselje preneslo na samo plesišče. Nekateri so le opazovali in uživali ob Margaretinih dobrotah, drugi si niso uspeli utrgati delček odmora. Dušan in Vanja sta svoj do potankosti izpiljen tečajniški ples na trenirala, da bosta lahko na naslednje tečaju pokazala kaj znata.
Točno 10 čez sedem smo že sedeli v avtobusu in se srečno, polni prijetnih vtisov, vrnili v hladni ljubljanski večer. Naj povem, da nas je predsednik Dušan še enkrat seznanil z programom v januarju in možnost je, da gremo na Goričko z avtobusom. Seveda če bo dovolj prijav.
Lepo je bilo
Marjan Klančar
Slike

Hits: 7