Jošt z mladimi planinci – otroci

Bila je lepa junijska nedelja in naše društvo je organiziralo prvi izlet za mlade planince – otroke. Zbrali smo se na izhodišču, bilo je 11 otrok in 10 njihovih skrbnikov. Lepa udeležba za prvi, čisto pravi, planinski izlet za otroke – na Jošt nad Kranjem., 845 mnv. Dobro opremljeni z nahrbtniki, v katerem ni smel manjkati sok, sendvič in kakšen bonbonček za energijo, smo se podali na pot skozi gozd. Peljala je čez korenine, vendar nam to ni delalo težav, saj je pot lepo uhojena. Po nekaj minutah in prvem vzponu je sledil kratek počitek, postalo je vroče in popili smo požirek pijače. Nekateri so urno stopili v klanec, ki se je na vrhu zravnal, nekateri smo šli malo bolj počasi, vendar vztrajno. Na polovici poti nas je pričakal oleseneli krokodil. Sledil je odmor, ponovno požirek ali dva in bonbonček za energijo. Sledil je še zadnji vzpon in že smo bili na vrhu. Veselje in zmaga, da nam je uspelo.
Po okrepčilu, sendvič iz nahrbtnika, je sledil posladek, sladoled! Ker pa prvi izlet za otroke ne sme biti kar tako, brez animacije, je Dora pripravila za otroke križanko. Če so jo otroci pravilno rešili, so dobili geslo: JOŠT NAD KRANJEM. Vsem otrokom, zastopanje je bilo od 1. do 6. razreda osnovne šole, je uspelo rešiti križanko. Nekaj minut je bilo namenjeno prosti zabavi in igranju na velikem igrišču ob domu na Joštu. Vračali smo se po drugi poti, da pa spust v dolino ne bo prenaporen, smo se med potjo igrali različne igrice. Dora je prebrala nekaj ugank (otroci veliko vedo, prihodnjič bo treba sestaviti težje uganke), se šli igro država, mesto, reka, hrana… na M, K, P… za konec pa smo poiskali še goro na vsako črko slovenske abecede. Še vedno iščemo slovensko goro, ki se začne na črko I, nam jo pomagaš poiskati? Ugibali smo tudi, kako se imenuje samec živali: želva – želvak, krava – bik, kamela – KAMELEON!!!
Hitro je minilo in že smo bili pri avtomobilih, na kratko smo se pogovorili, opravili mini rezime ture in ugotovili, da smo se imeli odlično. Otroci so naštevali, naštevali in naštevali kaj vse jim je bilo danes všeč in skupaj smo se strinjali, da izlet za otroke ponovimo.
Dora

Hits: 7