Jurčičev pohod 2013

Letošnji Pohod po Jurčičevih poteh je bil nekoliko drugačen od prejšnjih. Zaznamovala ga je višina snega. Toliko ga že dolgo ni bilo. Ker pa ni bilo dežja in čeprav pod ničlo je bila pot lepo prehodna, brez poledice, le na par mestih nekoliko bolj zgažena in tako je bila potrebna nekoliko večja previdnost, o blatu pa niti sledu.

Sicer pa so organizatorji pot lepo splužili, tudi čez gozd in ne le po cesti. Kakor sem pa opazoval je bil letošnji pohod nekoliko manj obiskan. Kaj je bil vzrok zato, ne bi vedel, a mislim, da zaradi šolskih počitnic.
Večina naših (Dušan, Lojzka, Onja, Vladka, Brane) pohodnikov se je zbrala že v Ljubljani na železniški postaji. Trije smo se pridružili na Škofljici(Jan, Marjan in Irena). Ljuba pa šele v Višnji gori. Ne pohodu smo se potem srečali še z Slavcem, Marjano, Srečkom, Milko in Andrejo. Tako nas je bilo skupaj kar 14 pohodnikov, članov našega društva.
Kakor običajno smo krenili zjutraj iz Višnje gore v hrib mimo gradu in nadalje po cesti skozi Pristavo, Zavrače do Polževega. Tu smo se nekoli odpočili in okrepčali z sendvičem in čajem. Potem nas je pot vodila navkreber do cerkve Sv. Duha nato do Male vasi in naprej. Tako smo po treh urah in pol prispeli do Muljave. Med potjo so nam domačini na stojnicah ponujali svoje dobrote in pijačo.

Slovesnost ob prizorišču proslave smo si ogledali bolj od daleč. Saj je bila kar precejšnja gneča. Bilo je nekaj govora in skečev in tudi pesmi pevskega zbora. Prireditelji pa so nas povabili že za naslednje leto, da se ponovno udeležimo Jurčičevega pohoda.

Organizatorji pohoda so nam ponudili tudi avtobusni prevoz nazaj v Višnjo goro, a mi smo se odločili, da se sprehodimo še dodatno uro do Ivančne Gorice. Sončno vreme nas je spremljalo vso pot do postaje, kjer smo v bližnjem bufetu okusili sladko vročo čokolado. Jurčičev pohod je bil tako prav prijetem za vse nas, še posebej, zaradi odpadlega izleta prejšnjo nedeljo na Janče.
Tu še slike s pohoda

Hits: 6