Kopitnik

Pozdrav, Tudi letos smo izpeljali naš tradicionalen izlet iz Hrastnika-Gore- Kopitnik-Rimske toplice. Po nekaterih podatkih naj bi bil to že 21, 22 uradno pa je od v planu društva od leta 2000. Čeprav je bolo napovedano bolj turobno vreme z meglo in oblačno je bil pogled v avlo železniške postaje prav vzpodbuden. Skupaj s vsemi, ki so vztopili na vlak nas je bilo kar 32. Pri koči na Gorah pa še trije. Bil je to izlet štirih društev. PD Delo je imelo ta izlet v svojem planu, Od PD RTV so se nam pridružele štiri planinke potem pa v Hrastniku še Drago iz Rudarskega društva Sv. Barbare.
Pohod smo tradicionalno začeli v Hrastniku. Letos je bila zima bolj skromna s snegom in tudi pretiranega mraza ni bilo. Pot je bila tako kopna in lepo posuta z listjem. Dolga kolona pohodnikov se je vila ob pobočju planote Gore. Razgledi na Kum so bili bolj megleni, zato tudi ni bilo posebnega veselja opazovati pokrajino nad reko Savo. PO uri in pol smo družnmo prispeli do prve koče na Gorah. Kakor običajno je bil tu daljši postanek za okrepčila, žigosanje in slikanje. Tudi nadaljevanje do koče na kopitniku je bila pot kopna. Le v eni uri sso se nekateri posedeli v topli koči in si ogledovali SVS svetovnega prvenstva. Večina nas se je odpravila na vrh Kopitnika. Tudi tu ni bil kaj posebno lep razgled na okolico, pod seboj videli smo le leno reko Savinjo, ki je v preteklosti naredila v ozko dolino le zase, železnico in cesto do izliva v Savo pri Zidanem mostu. Vrnili po isti poti nazaj do koče, saj bi bilo nadaljevanje po strmini v dolino preveč nevarno.
V koči smo se potem še nekoliko osvežili in se potem odpravili v dolino v Rimske toplice. Uporabili smo klasično pot po grapi in mimo naselja Borovo. V Rimskih toplicah smo v restavraciji Aquaroma imeli rezervirano sobo in naročeno okusno malico – bograč ali dunajc z solato in pomfrijem. Po planu smo tako vstopili na vlak proti Ljubljani ob 15.47. Lepo je bilo
Marjan

Hits: 7