Kostanjev piknik 2011

Ker je lani kostanjev piknik odpadel smo kar z nestrpnostjo čakali datum izvedbe kostanjevega piknika, ki ga je tokrat prvič v dolgoletni zgodovini našega planinskega društva organiziral Zlatko.
V mrzlem nedeljskem jutru se je na parkirišču Dolgi most na Viču zbralo 20 članic in članov. Z osebnimi vozili smo se odpeljali proti Vrhniki in se po delnih težavah pri iskanju prave poti do parkirišča le zbrali pod Storževim gričem. Tu je glavnino udeležencev pričakala še deveterica z organizatorjem na čelu. Kolona je krenila mimo brunarice s samopostrežbo pijače, šla prek Špice in po dobri uri hoda prispela do najvišje točke pohoda, to je do Zavetišča na Planini. Nekaj najbolj korajžnih se ni ustrašilo mrzlega vetra in je z bližnjega 22 m visokega razglednega stolpa občudovalo Ljubljansko barje, Polhograjske Dolomite in ostale vrhove, ki so pokukali iz oblakov v daljavi. Po okrepčilu in kratkem oddihu smo krenili proti cilju nedeljskega izleta.
Lepa gozdna steza nas je najprej pripeljala do občasnega izvira – bruhalnika Lintvern in od tu v dolino potoka Bele do turističnega doma Stari maln. Tja smo prispeli okoli enajste ure in se nato martinčkali na toplem jesenskem soncu. Končno se nam je pridružil tudi vodnik Jan, ki je verjetno pri Lintvernu zaman čakal izbruh vode iz sifona. Sledil je težko pričakovan topli obrok, ki smo ga splakovali z tekočimi zadevami. Kmalu zatem je bilo na vrsti rezanje in peka kostanja. Pri rezanju so bile pridne planinke, pri pečenju planinci, pri jedi pa prav vsi. Kostanj se je resnično prilegel, a potrebno ga je bilo tudi zalivati. Kar prehitro so minile urice prijetnega druženja in klepetanja, sonce se je skrilo, potrebno se je bilo posloviti. Dobre pol ure pešačenja po cesti je bilo potrebno, da smo se na parkirišču poslovili in pred tem še zahvalili organizatorju piknika Zlatku za kostanj, ki ga je nabral in vso potrebno angažiranostjo pri pripravi piknika.
Slike

Hits: 4