Kronika dogodkov v letu 2019

Danes smo bili na pohodu Cankarjeve mameV petek 20.12. vas vabimo na prednovoletno srečanje ob 17 uri pri Prešernovem spomeniku.
Podali se bomo na sprehod ob Ljubljanici in morda še kam !!!
klik na sliko za povečavo

ZARADI ZELO SLABE NAPOVEDI VREMENA JE IZLET NA MRZLK PRESTAVLJEN NA SOBOTO 4.1.2020.

V soboto 21.12 gremo na en lep zimski izlet do koče na Mrzlku. Dobimo se ob 7.30 uri uri pod Halo Tivoli. Izlet bo vodila Dora.


Predvideni izleti društva v mesecu decembru 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:
Izlet v neznano 7. december
Novoletna Ljubljana, ob 17. uri se dobimo pred Prešernovim spomenikom 20. december
Žiri – Planinska koča Mrzlk 21. december
Kum – ponovoletni “upokojenski” 2. januar

Spremljajte tudi plane tur na naši spletni strani, ki so objavljene izven našega plana pod Plan tur – Informacije o dogodkih.


Tudi letos imamo izlet v neznano, katerega bo organiziral Franci Hrastar. Izlet bo v soboto 7.decembra. Dobimo se na parkirišču pod Halo Tivoli ob 7.30 ali na Dolgem mostu ob 7.45 uri.
na spletni prijavnici
klik na sliko za povečavo

Fotke je prispeval Fedor
V nedeljo gremo na en krajši izlet na Virnikov Grintovec. Dobimo se v nedeljo ob 8 uri pod Halo Tivoli. Izlet bo vodil Dušan.klik na sliko za povečavo
Vse je prispevala Alenka Iz Sedraža nas bo vodila pot po rudniških portalih in krajih Klenovo , Belovo, Brezno, Govce, Prahe. V Govcah bo ogled muzeja rudarstva.

Predvideni izleti društva v mesecu novembru 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:
Čemšeniška planina 2. november
Izlet po rudarski poti – Sedraž 16. november
Virnikov Grintavec 24. november
Izlet v neznano 7. december

Spremljajte tudi plane tur na naši spletni strani, ki so objavljene izven našega plana pod Plan tur – Informacije o dogodkih.
klik na sliko za povečavo
Nekaj fotk tudi iz ogledne, ko je bilo lepše vreme.
Pot na Čemšeniško
Prvi novemberski izlet društva bo na Čemšeniško planino. Dobimo se torej, v soboto 2.11. ob 7.30 na parkirišču pod Halo Tivoli


Sedem članov našega društva od skupaj 14 pohodnikov, smo se udeležili lepega izleta na Sv. Duh na Ojstrem vrhu. Lepo vreme, atraktivni razgledi, prijetna družba in dobra hrana v gostišču na vrhu. s pohoda. V petek, 18.10. načrtuje društva Brazde vzdržljivosti izlet na Kozjak nad levim bregom Drave, na katerega se lahko pridružimo tudi naše planinke in planinci. Vodil nas bo gozdarski inženir g. Nenad Bartol. Začetek pohoda naj bi bil predvideno od Selnice na Sv. Duh na Ostrem vrhu. Izlet bi bil v sklopu izletov med tednom t.im. “upokojenskih izletov ” našega društva.

LEPO JESENSKO VREME BO V PETEK. PRIDRUŽITE SE, LEP BO IZLET !

Prekrasno smo se imeli. Na svidenje spet spomladi V nedeljo 13.10. – vračamo spomladanski obisk našim pobratenim planinskim prijateljem v Maribor. Srečanje bomo združili s kostanjevim pohodom v okolici Maribora. Zaradi prestopa meje je potrebno imeti s seboj osebni dokument.klik na sliko za povečavo
s pohoda na Žbevnico in Špičasti vrh Spoštovane planinke in planinci, zaradi zapore ceste in odprave prevoza na planino Blato in ker so koče v visokogorju v oktobru že zaprte smo spremenili plan izleta. Nadomestni izlet bo na Žbevnico, ob Slovensko-hrvaški meji. Dobimo se torej 5. oktobra na parkirišču na Dolgem mostu ob 8 uri.Obvezni je osebni dokument za prehod meje.


Predvideni izleti društva v mesecu oktobru 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Žbevnica, 5. oktober
Kostanjev piknik s člani PD Hej gremo naprej, v okolici Maribora. 13.oktober

Barvito in toplo jesen vam želimo Vodniki PD Iskra Ljubljana
klik na sliko za povečavo
V soboto 28. 9. je naš cilj izleta Planjava. Vodil nas bo naš vodnik Dušan

Pridružili smo se planincem PD RTV in se z njimi povzpeli na V. Draški vrh.katere je prispevala Stanka K.
klik na sliko za povečavo
V soboto 21. 9. se bomo odpravili proti Avstriji. Povzpeli se bomo na Dobrač. Dobimo se ob 7 uri pod Halo Tivoli.


V nedeljo 15. 9 ob 6 uri se dobimo pod Halo Tivoli ali 6.30 v Vodicah. Od tu se bomo odpravili na naš naslednji izlet na italijansko Poldašnjo Špico. Izlet bo vodil vodnik Roman s pomočjo Dore.

Predvideni izleti društva v mesecu septembru 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Poldašnja špica (Jof di Mizegnot (I) 15. september
Dobrač 21. ali 22. september
Planjava čez Repov kot 28. ali 29. september
Kostanjev piknik s člani PD Hej gremo naprej v okolici Maribora. 13.oktober

Čistilna akcija v organizaciji TD Ljubljana bo v soboto, 14. 9. – obvestila so bila poslana po mailih.


V soboto, 7. 9. 2019 ob 14 uri bo Četrtna skupnost Posavje pripravila prireditev “Dan sosedov”, ki se ga bo aktivno udeležilo tudi naše društvo. Predstavili se bomo tudi z oglaševalskim panojem in fotografijami, ki bodo ponazarjale delovanje našega društva. Prireditev bo v parku ob stanovanjskih blokih ČS Posavje, nasproti Bratovševe ploščadi. Vabljeni člani društva.klik na sliko za povečavo
V soboto nas bo Dušan vodil na Virnikov Grintavec. Dobimo se ob 7 uri pod Halo Tivoli.

Predvideni izlet na Petzeck 24.8. zaradi slabe vremenske napovedi odpade. Če bo mogoče, se bi izvedel v drugem terminu.


Letni tabor našega društva je potekal od 15. do 18 avgusta na Šiji planini pod mogočnim gorovjem Košute. Skupaj se ga je udeležilo 28 naših planincev. Osvojili smo kar pet vrhov – Veliko Kladivo, Veliki vrh, Topler, goro Kofce in na koncu tudi Košutnikov turn. Sprehodili smo se poleg Šije planine tudi po planinah Pungrad, Tegoški planini, planini Dolge njive in seveda planini Kofce. Imeli smo se lepo. Naslednji destinaciji taborov so Zelenica in Bavšica.V nedeljo, 25.8. se bomo družili s planinci PD RTV na pohodu po medvedovih stopinjah – Loški Potok. Zberemo se ob 7 uri na parkirišče v Tivoliju. Pot bo lahka, višinska razlika je cca 400 m, okvirni čas hoje s počitki je 7 ur.
Danes smo izkoristili lep, sicer nekoliko meglen vikend, vendar je vseeno lepo uspel. Za nekatere je bil to prvi dvo-tišočak, za kar jim čestitam, žal je Lojzetu ponagajalo koleno in se je moral vrniti vsi ostali pa smo uspeli in požigosali naš uspeh. Morali smo se pa kar potruditi saj je bil zadnji vzpon kar zahteven, čeprav je bila napovedana lahka tura.
katere je prispeval Evgen.
V nedeljo 11.8. nadaljujemo z upokojenskimi izleti. Izlet bomo izpeljali v sodelovanju ŠD Brazde vzdržljivosti v sklopu nalog za potrditev priznanja kaveljc, korenina. Tokrat na Veliki vrh, najvišji vrh Dleskovške planote. Višinske razlike je okoli 650m in skupaj 5 ur hoje.


katere je prispeval Evgen.
Goli vrh nad Jezerskim je predlog nekaterih planincev, ki bo tokrat kot upokojenski izlet v nedeljo, 4.8. Dobimo se ob 7.30 na parkirišču pod Halo Tivoli. Odpeljali se bomo z osebnimi avtomobili do Jezerskega in naprej proti Ravenski Kočni do parkirišča. Od tu je začetek hoje najprej do Jenkove planine in nato na vrh. Spustili se bomo po avstrijski, nekoliko daljši poti do Jenkove planine in po nato po isti poti do izhodišča. Pot je markirana, lahka in primerna za vse planince in planinke. Nobene posebne opreme potrebujemo le tisto, kar je potrebno za hojo v planine. Med potjo ni nobene koče zato je potrebno vzeti s seboj tudi nekaj hrane in dovolj pijače. Vse skupaj bo hoje 2,5 ure navzgor in 2 nazaj v dolino. skupne višinska razlike je okoli 800m. Na vrhu je lep razgled na bližnje vrhove.

Predvideni izleti društva v mesecu augustu 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Letni planinski tabor društva na Šiji planini 15. do 18. avgust
Petzek v drugi polovici augusta

Spremljajte našo spletno stran in obvestila. Če se datumi ne bodo pokrivali bomo razpisali zaostale planinske izlete:
– Po medvedovih stopinjah in
– Virnikov Grintavec
Tudi izlet za “upokojence” bo izveden v avgustu.


V nedeljo 21.7. vodnica Dora vabi člane našega društva na planinski izlet na Rutarski Vršič. Obvezno dobri čevlji in predvsem dobro uhojeni planinci! Pot je na določenih delih zelo strma in nevarna za zdrs.

Fotografije je prispeval Fedor.
Franci je takole opisal v Laškem
klik na sliko za povečavo
na Kukovo špico. Alenka jih je prispevala, Alenka nas bo v nedeljo popeljala na Kukovo Špico. Obvezna oprema je tudi čelada V kolikor bi bile že zgodaj popoldan plohe ali nevihte bo ta tura odpovedana in bomo šli na Češko kočo.

Predvideni izleti društva v mesecu juliju 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Virnikov Grintavec 6. julij
Dan odprtih vrat Laško 10. julij
Kukova špica 13. ali 14 julij
Rutarski Vršič 21.julij.

Dan odprtih vrat pivovarne Laško bo letos 10. julija. Dobimo se ob 6.25.uri na žel.postaji Ljubljana. Vlak odpelje ob 6.50 in prispe v Laško ob 8 uri. Iz postaje bomo krenili po zdraviliški poti na vrh Huma, obiskali bomo grad Tabor in se vrnili nazaj v Laško. Sledi lahko obisk trgovine z spominki in v Laški gostilni bo tudi dovolj časa za malico po naročilu. Ob 13.uri gremo na dvorišče pivovarne LAŠKO. Sledil bo ogled proizvodnje piva, na koncu ogleda bo še degustacija izdelkov in pokušina različnega Laškega piva. Seveda bo medtem vsakoletni nastop mažoretne skupine. Več o dnevu odprtih piv


V soboto 6.7. se bomo podali na Virnikov Grintavec. Zaradi dopusta administratorja spletne strani bo vabilo poslano v torek ali sredo le po e-mailu. Prijavo bo potrebno poleg vpisa na spletno prijavnico poslati tudi vodniku na SMS tel. štev.031228633.
klik na sliko za povečavo
Že v soboto, 29.6. je naslednji izlet našega društva. Naš cilj bo Ivanščica na Hrvaškem. Dobimo se pod Halo Tivoli ob 6 uri.klik na sliko za povečavo
V torek 25.6.2016 načrtujemo pred dnevi napovedani izlet na Jerebikovec. Zbor ob 6.45 pod Halo Tivoli

V sredo 12.6. bomo planinke in planinci skupine DCA iz Ljubljane ponovili Iskrin velikonočni izlet na Tolsto goro in Špico nad Kamnikom. Morda bi se nam pridružil tudi kdo iz našega društva. Vlak odpelje iz Ljubljane ob 6.47 in pripelje v Kamnik ob 7.34. Končna postaja je Kamen-Graben, tu bom počakal za prevoz do izhodišča. Vozniki z avtomobili pa se dobimo pri Pubu Pod Skalo ob 7.45. Več v velikonočnem vabilu, seveda z novim datumom.
klik na sliko za povečavo
Prijeten dvodnevni izlet na Severni Velebit nas je obogatil z lepimi pogledi z vrhov v okolici, prijetno družbo in seveda super vreme. Da ne pozabim tudi bivanje in spanje v koči tako kot že dolgo ne.
Reliefa poti je prispeval Fedor.
z Zavižana
V nedeljo 9. in ponedeljek 10. junija se bomo zapeljali bo Babič Siće in nato peš do planinskega doma Zavižan (1594 m – Severni Velebit) ter po Premužićevi stezi do Rossijeve kolibe in nazaj. Drugi dan nekoliko še po bližnjih vrhovih in ob vrnitvi se bomo ustavili v Senju in ugotavljali, če je morje že dovolj toplo.
Avtobus nas bo čakal ob 6 uri na Dolgem mostu na Viču. Priporočljivo je, da pridete kakšno minuto prej zaradi parkiranja. Ne pozabite kremo za sončenje in nekaj pijače za v avtobusu. Še nekaj mest v avtobusu je prostih

Predvideni izleti društva v mesecu juniju 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Če bo vreme lepše kot maja bomo razpisali tudi planinske poti, ki so bile
odpovedane. Spremljajte našo spletno stran.

Bohinjske gore – Veliki Selišnik 2.. junij
Severni Velebit (HR) 9. in 10. junij
Ivanjščica (HR) 29. ali 30. junij.
Če bo vreme lepše kot maja bomo razpisali tudi planinske poti, ki so bile odpovedane. Spremljajte našo spletno stran.klik na sliko za povečavo
Letos je bilo bolj malo zimskih izletov, zato smo to izvedli v začetku junija. Ponekod celo 1 m snega.
V nedeljo 2. junija je v planu tradicionalni pohod s Tino, po Bohinjskih gorah. Letos se nam bodo pridružili prijatelji iz DR MOL, katerega aktivni član je bil tudi naš Jan Skoberne. Na poti se ga bomo večkrat spomnili …. Zbor ob 7.00 uri na avtobusnem delu parkirišča Hale Tivoli.

Tabor MDO PD Ljubljane na Vogarju:
Dobimo se v soboto, 25.5. ob 6.30 v avli ŽP v Ljubljani, kjer se bodo razdelile karte in boni za malico. Majice bomo predvidoma dobili na vlaku.
Vsi prijavljeni udeleženci bodo dobili spominsko majico in imeli brezplačen prevoz z rednim vlakom, malico in eno pijačo. Odhod vlaka iz Ljubljane je ob 6.52s prihodom v Bohinjsko Bistrico 9.02. Iz Bohinjske Bistrice bo organiziran avtobusni prevoz do Stare Fužine, kjer je naše izhodišče. Iz Stare Fužine do Planine Vogar je okrog 1 ura in 45 minut hoje (skupaj 3, 5 do 4 ure). Višinska razlika do koče(1054 m) je 530 m dolžina poti približno 3500 m. Povratek z Vogarja bo približno okrog 15. ure.Odhod vlaka iz Bohinjske Bistrice je ob 17.27 s prihodom v Ljubljano 19.20.
Priporočamo planinsko pohodno obutev, pohodne palice in oblačila primerna vremenu (tudi rezervna – glej vremensko napoved).
Vse vremenske napovedi za soboto kažejo oblake, vreme z dežjem, predvsem na zahodu, kamor smo bili namenjeni, zato planinski izlet na Jerebikovec ODPADE! Ponujam pa vam nadomesten pohod na Orle. Izhodišče bo v Hrušici, pri kulturnem domu ob Litijski cesti. Glede na to, da je del Litijske ceste zaprt se zato dobimo pri gostišču Portal na Fužinah, torej v soboto, 18.5., ob 8.25, od tam pa se bomo z avtomobili prepeljali do izhodišča. Prijave na izhodišču v Hrušici so ob 8.45, pohod pa se prične ob 9. uri. Na Orlah dobimo čaj, ob vrnitvi, predvidoma ob 13. uri pa bo poskrbljeno za malico in pijačo. Prosim za prijave in kdo lahko vozi. Do Portala vas lahko pripelje mestni avtobus štev. 11 in 20. Če bo malce porosilo ne bo hudega, to smo že preizkusili v nedeljo na Šmarni gori. VABLJENI!
Zaradi prezasedenosti avtobusov ne moremo izvesti izleta Po medvedovih stopinjah. Vabimo pa vas da se udeležite zaostalega izleta na Jerebikovec.

Letošnji spominski kolesarsko-pohodni izlet je zaradi dežja, kakor je bilo napovedano, skrajšali le na pohod na Šmarno goro. Naša pot je potekal do vrha po klasični poti čez Sp. in Zg. kuhinjo do vrha. Tu smo v koči se seznanili z življenjem pokojnega Dragota in se vrnili v dolino po severni poti in poti svobode. Letošnji spominski pohod Draga Peršla s kolesarjenjem bomo zaradi slabe vremenske napovedi skrčili. Tako gremo le na Šmarno goro in po pohodu morda še na kakšno pijačo. Dobimo se torej v nedeljo, 12.5. ob 8.30 na parkirišču v Tacnu pod Šmarno goro od koder se bomo podali po klasiki na vrh. Za spominski pohod se lahko <

Na Struški vladajo zimske razmere zato smo se odločili, da srečanje planinskih društev PD Iskra Ljubljana in PD Velikovec prestavimo na naslednje leto.
Vabimo vas, da se udeležite Pohoda ob žici , v soboto, 11. 5. Marjan bo startal na Fužinah ob 7. uri. Franci Hrastar bo startal pri Agrotehniki Gruda ob 7. uri


Zaradi slabe vremenske napovedi se planinski vzpon na Jerebikovec odpoveduje. Na balkon Julijskih alp z dolinami Vrata, Kot in Krmo se bomo povzpeli takoj, ko bo kak prost termin in lepo vreme. Lep planinski pozdrav Alenka


Predvideni izleti društva v mesecu maju 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Jerebikovec – 4. ali 5. maj 2019
Struška (srečanje s PD Velikovec) – 11. maj 2019
Spominsko kolesarjenje in pohod – Drago Peršl. – 12. maj 2019
Po medvedovi poti (Loški potok, Babno polje) – 18. ali 19. maj 2019
49. Tabor MDO PD Ljubljana na Vogarju – 25. maj 2019klik na sliko za povečavo
V nedeljo 28.aprila se bomo povzpeli na najvišji vrh Severne Hrvaške, na Ivanščico. Zbor ob ob 6 uri pod Halo Tivoli.

Vabimo vas na velikonočni ponedeljek na izlet po okoliških gričih Kamnika. Povzpeli se bomo na Tolsto goro, Špico in Stari grad. Posebnih prijav ne bo, kdor pride je dobrodošel. Avtobus odpelje iz Avt. postaje v Ljubljani ob 8 uri in pride v Kamnik ob 8.50. Do izhodišča je potem 10 minut hoje.
08:04 Ljubljana stadion, 08:06 Ljubljana AMZS, 08:08 Ljubljana Ruski car, 08:11 Ljubljana Črnuče.klik na sliko za povečavo
V nedeljo 14.aprila se bomo potepali po Krasu – “Živi muzej Krasa. Zbor bo ob 7 uri, kakor običajno za izlete proti Primorski, na parkirišču na Dolgem mostu.klik na sliko za povečavo

Tu je posnetek poti na zemljevidu
Spomladansko srečanje s prijatelji iz Maribora KPD “Hej gremo naprej”. Dobimo se torej v nedeljo, 7.4. ob 8.45 na avtobusnem delu parkirišča Dolgi most v Viču, od koder se bomo odpeljali na
parkirišče pri občini Brezovica, kjer bo začetek pohodne poti.

Adrijana, Ana, Dena, Dušan, Franci, Marjan, Nena, Renata in Vojko smo bili na letošnjem Staničevem pohodu. Uradno naj bi bilo 30 km po mojem zemljevidu nekako okoli 25km, z malo manj kot 1700m višinske razlike Tu je dokumentirano. tu je pot po zemljevidu in višinski graf prehojene poti. Vojko je prehodil le polovico naše poti , katero je takole posnel
Tu je še nekaj fotk


Predvideni izleti društva v mesecu aprilu 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Od Brezovice do Bevk s planinskimi prijatelji iz KPD Hej, gremo naprej – 7.april 2019
Čistilna akcija v Ljubljani – 13.april 2019
Živi muzej Krasa: Sežana, Orlek, Lipica – 14. april 2019
Ivanjščica (HR) – 27. ali 28.. april 2019

posneta današnja naša pot

Letošnja še zadnja uradna zimska tura našega društva bo v soboto 23.marca. Dobimo se torej pod Halo Tivoli ob 8 uri ali v Vidmu (glej zemlj. na vabilu) ob 8.45. Pripravnica za vodnico PZS – D kategorije, Dora nas bo tokrat vodila na Pasjo ravan. Vabljeni.


 

V soboto 16.3 z odhodom ob 6.00 uri Pd Iskra in PD Delo organizirata pohod ob sedmerih slapovih Mirne v Istri. Na izlet se bomo peljali z avtobusom, zato si rezervirajte ta prosti dan.klik na sliko za povečavo

Naslednji naš izlet in sicer v nedeljo, 10. 3., bo na Stolpnik pri Slovenskih Konjicah. Zbor bo ob 8 uri pod Halo Tivoli

Za 26. pohod po Jurčičevi poti se bomo zbrali v soboto 2.3. 2019 ob 7.15 v avli železniške postaje. BREZPLAČNI IZREDNI JURČIČEV VLAK “PRIJETNO DOMAČE” odpelje iz Ljubljane ob 7.37. v Višnjo goro pripelje ob 8.16. Iz Ivančne gorice odpelje vlak popoldne ob 14.07 in pripelje v Ljubljano ob 14.54. Pri blagajni ŽP se nabavi brezplačna vozovnica. Oprema naj bo vremenu primerna, hrana in pijača po potrebi iz nahrbtnika. Pot je kopna.


Predvideni izleti društva v marcu 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Stolpnik – 10. marec 2019
7 slapov Mirne s PD Delo – 16. marec 2019
Hotavlja, Bukov vrh, Pasja ravan – 23. ali 24. marec 2019klik na sliko za povečavo
Izlet v soboto 23.2. bo na Lubnikklik na sliko za povečavo
Nekaj slik je prispevala Adrijana Tu je vabilo že za naslednji izlet. To bo tradicionalni že 20 pohod na KopitnikPot je v celoti kopna. Do petka, ker ne bo padavin ne bo niti blatna na običajnih mestih. Derez ne potrebujete, tudi gamaše po vsej verjetnosti tudi NE. Za malico lahko v Aquaromi naročimo golaž 5,5€, samopostr. meni 11€.

Franci mi je poslal tudi fotke z občnega zbora,


Predvideni izleti društva v februarju 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Občni zbor – 2.februar 2019
Kopitnik – 8. februar 2019
Lubnik – 23. ali 24. februar 2019klik na sliko za povečavo
Bilo je zimsko in famozno. Pripravite se na pravi zimski pohod. Alenka nas bo vodila v soboto, 26.1. na zasneženi Blegoš.

Ob pravem času smo si organizirali zimski tabor. Prvi dan je snežilo, drugi dan smo preizkusili višino snežne odeje do višine 1346 m (z Raven do Orožnove koče), tretji dan pa v bleščavi sonca in snega z Vogarja opazovali Bohinjsko jezero z okoliškimi vrhovi.
klik na sliko za povečavo
. Po novem letu je prvi naš izlet po planu – Čreta. Pot je lahka, tu so tudi izjemni razgledi na KSA, Golte in dolino reke Drete ter Savinje Vabljeni, lepo se bomo imeli !!Predvideni izleti društva v januarju 2019:
Več o izletih bo objavljeno pravočasno v vabilu:

Čreta – 6. januar 2019
Zimski planinski tabor PD Iskra Ljubljana – 18.- 20.januar 2019
Blegoš – 26. ali 27. januar 2019

[virtual_slide_box id=”32″]


Vse lepo, srečno in varen korak v letu 2019 vam želimo !

Hits: 13