Kronika izletov v letu 2013

Nasveti za varnejše gibanje v gorah v zimskih razmerah članek PZS


Bilo je pestro in tudi zabavno. Vreme malce pretoplo vendar suho, brez kapljice dežja.
Nekaj foto-vtisov so prispevali Zlatkota, Franci in iz mojega fotiča.
kratek zapis o pohodu ob Ljubljanici


Pred 120 leti je bilo ustanovljeno Slovensko planinsko društvo, predhodnik današnje Planinske zveze Slovenije. V dokumentarni oddaji 26. 12. 2013 na TV Slovenija 1 ob 21.50 se sprehodimo skozi zadnje stoletje, ki priča, da so prav naše gore tudi odigrale pomembno vlogo osvobojenega ozemlja tudi v nacionalnem smislu. Zato ni naključje, da je Triglav postal eden glavnih simbolov slovenstva.


Napovedujemo tudi izlet na Goričko – “Pout po dolaj pa bregaj”. Izlet bo 4.1.2014. Izlet bomo izpeljali z avtobusom, zato želimo čim prejšnje prijave
Več o izletu v vabilu !!


Novoletno srečanje naših planincev bo 27.12.2013 ob 17 uri pri Prešernovem spomeniku na Tromostovju
Pridite, da se skupaj dostojno poslovimo od starega leta.


Tudi zimski tabor PD Iskra Ljubljana se je uspešno zaključil
Nekaj slik
Kratka reportaža


Planinke in planinci, ljubitelji gora, izkoristimo možnost in namenimo del dohodnine NAŠIM GORAM! NE DA BI NAS TO KAJ STALO. Vaša odločitev, ki velja za davčno tajnost, je povsem samostojna in za vas ne predstavlja nobene finančne obremenitve. Za leto 2013 lahko svojo odločitev izkoristite najkasneje do 31. 12. 2013.
Obrazec za dohodnino


Jasno in dokaj hladno vreme je bilo v soboto na Vremščici.
Zelo na kratko izletu
slike z izleta


V soboto 7.12.2013 bo izlet na Vremščico. Dobimo se ob 8 uri na parkirišču Dolgi most.Več v vabilu.


Začeli smo pri spomeniku priključitve Primorske k matični domovinini na Cerju in potem s pomočjo vetra prehodili kar 10 vrhov, da smo nazadnje pristali pri pogrnjeni mizi in v ogrevanem šotoru koče na Trstelju
Tu je nekaj foto vtisov z izleta.

Pred zimskim taborom bomo imeli v nedeljo 1.12. izlet iz Cerja na Trstelj. Dobimo se ob 6.30 na Dolgem mostu. Ob 6.45 uri!!! Več v vabilu.
Glede na prijave bomo izlet izpeljali po planu !
Prijave za izlet še sprejemamo. Vabljeni


Ravno pravi čas, da zimsko planinsko opremo pregledamo, sortiramo, primerno zaščitimo čevlje in preverimo uporabnost krpelj, derez in cepinov. Lansko leto smo na Kofcah izpeljali 1. mini zimski tabor, letos bomo teoretična in praktična znanja poskušali nadgraditi.
Kje: Valvazorjev dom pod Stolom, 1181 m n.v. in Kdaj: sobota 14. in nedelja 15. december
Vabilo v kratkem


Sobota 16.11. je bila za udeležence PD Iskra iz Ljubljane prav poseben dan.
Podali smo se na izlet v neznano. Šli smo tja gor nad Dolenjske Toplice in osvojili vrh, na katerega do tega trenutka še ni stopila Iskraševa planinska noga.Bili smo na 826 m visoki Sedlati Gorici, ki jo domačini imenujejo kar Pogorelec, pa čeprav je njegov 816 m visoki vrh nekoliko južneje.
Opis izleta v neznano 2013
Slike z izleta v neznano


Druženje in piknik predstavnikov društev ČS Posavje je potekal v sproščenem vzdušju. Pohod smo pričeli v Bokalcih in po urci hoje smo prispeli do turistične kmetije Jurček v Srednji vasi. Po nagovorih sodelujočih smo imeli kratko zakusko in se naužili sladkega pečenega kostanja, tudi harmonika in ples nista izostala. Uspešno in prijetno druženje smo zaključili v zgodnjih večernih urah
Nekaj slik, katere je prispeval Jan


Hits: 25

Leave a Reply

Your email address will not be published.