Laško – dan odprtih vrat in pohod

Pohod od Rimskih Toplic po pohodni poti NOB, Sedraž-Govce- Pastirska kapelica-Govški hrib do brunarice na Zavratih, kraj strmoglavljenega avtralskega vojaškega letala Mustang in zaključek v pivovarni Laško na dnevu odprtih vrat
No, in tako se nam pridružujejo novi in novi člani – članice.
Zdravo,
2.) hribolazenje:
V sredo smo malo probali, kaj je po vročini hodit, večino pa je bila senca in smo je bili ves čas zelo veseli. Vsakdo, ki te dni po več ur prehodi izven zaščite sence ali objektov (tudi če je v hribih par stopinj hladneje – sonce je le sonce) je zmagovalec! Zato čestitke vsem.
3.) komentar pivo&cvetje:
Sicer pa me je vaša “planinska banda” prijetno presenetila. Zgleda, da imam še otroško predstavo o upokojencih, ki da so sami nergači. Tokrat sem dobila dokaz, da nikakor to ni nujno. Mi gre adaptacija na vašo planinsko druščino kar dobro, ker so mi bili res simpatični. Še posebej tudi zato, (tudi jaz sem glede omamnih snovi brez potrebe dokaj hud piuritanec), ko so bili po podvigih na dvorišču pivovarne “prav luškani kozlički”: nihče ni bil grob (česar sploh ne prenašam) in so se lepo družinsko podpirali in poskrbeli za najbolj “švohotne”. Ja, tudi prej na poti (pravzaprav že takoj na postaji v Litiji), so me res lepo sprejeli, skoraj vsak mi je naklonil kakšno besedo. Lepo! Ne vem, ali so vas to kje šolali, ali planinske zapovedi to narekujejo, pa se kazni bojite – vsekakor je bilo občutiti toplo in iskreno. Sem se že nekaj zahvaljevala, pa tole je “pa še na pismeno”, tako da lahko mirno razpošlješ tem, ki jim bo kaj pomenilo. Je videti, da gre kar brez izjem za ljudi, ki so vajeni dela in reda, ki so odgovorni (verjetno v življenju že marsikaj skoz dali). Kar npr. za mojo nekdanjo”izvendružinsko skupnost” (beri: staro firmo) sploh ni bil slučaj, tudi ne, če primerjam z njeno planinsko ali kolesarsko sekcijo, v katerih sem bila vključena, (ki sta bili bistveno boljši od skupne množice delavcev Plinovodov, a je bilo še vseeno precej otročje neresnih oz. nastopaških primerkov vmes).
4. petje:
Tu pa ostanem brez besed oz. brez glasu, kar se moje osebe tiče (in posledično skladno s tistim “le svoje čevlje sodi naj kopitar”, tudi ne bi nič drugih ocenjevala). Kot je rekel naš nekdanji župan zase, tudi precej zame velja: imam samo voljo do posluha. Zato sem na to temo samo opazovalec, definitivno me tudi v podporno članstvo ni, (če ne gre izključno za delo v zakulisju). Čeprav moram reč, da je moje prepričanje, da smo doma še bolj kot apolitična tudi amuzikalična familija (za rod moje krvi to trdim, mož je glede druge lastnosti povsem druga pesem), pričel prijetno spreminjati starejši sin, ki je po mukah s trobento v GŠ, začel namesto smejanja v ustnik usta uporabljati za bolj od inštrumentov neodvisno proizvajanje glasbe. Se zdaj res veselimo vseh dogodkov, ki nam jih pripravijo v Stiški Zborallici, kjer (po rasti najbolj tanek basist, z nekdanjimi kameradi iz gimnazije, zdaj deloma tudi študentskimi cimri), dela kar bučno globoko podlago za Janjino muziciranje.
No, naj zaključim: veliko užitkov, uspešen vzpon in srečno vrnitev vam želim za jutri.
LP
Vesna

Hits: 6