Lučki Dedec

Danes se je pod halo Tivoli zbralo 25 pohodnikov PD Iskra Ljubljana. Zjutraj je za prevoz potrebno nekaj logistike, za kar je poskrbela naša vodička Alenka. Z kombijem in štirimi osebnimi avtomobili smo se zapeljali mimo Kamnika in Kranjskega Raka na Planino Podvežak, kjer je bilo naše izhodišče.
Od tu smo krenili po markacijah mimo koče na Planini Podvežak proti Planini Korošici. Med potjo smo na vsakem koraku občudovali gorske rožice vseh vrst.
Z krajšimi postanki smo prispeli do Kocbekovega Doma na Korošici, kjer smo si prislužili zasluženo malico. Po daljši pavzi smo naredili eno skupinsko slikico, nato pa nas je pot vodila na 2023m visokega Lučkega Dedca .
Da se Dedca ne da zlahka osvojiti je predvsem ženski del ekipe spoznal šele ko smo skrenili malo s poti in izbrali bolj zahtevno brezpotje. No, kljub vsemu smo brez problemov premagali zapreke in bili na vrhu Dedca veseli lepega pogleda na Kocbekov dom in okolico. Ojstrica se je ta čas že ovila v meglice.
Po krajši pavzi smo si vzeli čas in nabrali še zelišča za čaje ( ranjak, gorsko reso ali plahtico in materino dušico).
Vrnili smo se po krožni manj zahtevni poti nazaj do Sedelca, od tu naprej pa po poti ki nas je pripeljala do Vodotočnega jezerca v obliki srca. Sledil je še en kratek postanek, nato pa smo zajeli sapo in se zopet povzpeli nekaj sto višinskih metrov v smeri Planine Podvežak.
Z krajšimi postanki smo prispeli do naše planine, kjer smo si privoščili osvežilno pijačo, kavico pa tudi palačinke.
Vreme je bilo kot naročeno za pohod. Sonce se je skoraj ves čas sramežljivo skrivalo za oblaki. Na planini smo se zadržali daljši čas, saj se nam še ni mudilo v dolino. Vodička Alenka je napravila rezime ture. Večina udeležencev je bila navdušena nad lepim in zanimivim dvatisočakom- Dedcem in seveda nad lepo z rožcami posejano potjo.
Z Planine Podvežak nas je čakal le še kratek deset minutni sprehod do naših avtomobilov, nato pa že poznana pot do Ljubljane, katero smo ob klepetu hitro prevozili. Še Zlatkov kratek filmček
Lep pozdrav,
Zlatko

Hits: 18