Matkov škaf

Nedeljsko vreme ni bilo naklonjeno obisku Matkovega škafa, zato sem objavila, da pohod prestavimo na dan med tednom, ko bo vreme ugodno.

Zapisano je,  »da je Matkov škaf  eden najbolj tihih kotičkov Savinjske doline, ki se skriva pod stenami Mrzle gore, kjer slap vsako leto ustvari tudi do 30 m globoko snežno kotanjo«. Res nismo srečali veliko pohodnikov, vsi pa smo bili primerno opremljeni, z derezami in čeladami. Hodili smo z zelo zmernim tempom, saj je bilo veliko tem za pogovor.  V  predvidenem času smo prišli do kotanje škafa. Fotografiranje, vpis v planinski dnevnik, žiga ni bilo. Vrnili smo se do začetka snežišča in naredili odmor za malico. Vračali smo se  po balvanskem delu do prodišča, da smo potrenirali hojo po skalovju. Na tej poti  nismo srečali nikogar.

Ob povratku smo se ponovno ustavili na rastišču zaščitenega lepega čeveljca. Res lepe fotografije narave bodo lep spomin.

Ob povratku so se ustavili v centru Rinka. Razmišljali smo o kremnih rezinah, ki pa jih niso imeli. Smo pa bili postreženi s pijačo in kavami. Strnili smo vtise in se že menili, kam naslednjič.  Stanka je pred kratkim praznovala in pijača je bila na njen račun. Stanka, še enkrat vse najboljše!

Alenka Sakelšek

Klik na sliko za ogled albuma

Hits: 41