Mengeška koča – Rašica

Kakšen dan! Planinke in planinci PD Iskra Ljubljana smo preživeli zimsko pravljico! Zjutraj mraz, – 6, napovedan je bil jasen dan, na parkirišču, od koder se gre po markirani poti na Mengeško kočo, se nas je zbralo 14 Iskrašev, z namenom, da preživimo zopet dan v dobri družbi in naravi.
Mraz nas je preganjal, zato smo  hitro stopili proti Mengeški koči in tako osvojili prvi današnji vrh, Gobavica. Ker je bilo še prezgodaj, je bila koča zaprta, zato smo na hitro požigosali knjižice in naš fotograf Evgen je opravil prvo skupno fotko. Pot smo nadaljevali večinoma po gozdni, pomrznjeni poti, ki je bila razgibana, gor in dol, sonce je posijalo, nekateri smo si, kljub mrazu, slekli vrhnja oblačila (no pa tudi malo smo pa zadihali), do grebena, kjer se nam je odprl pogled na Kamniške Alpe. Ker trenutek, to je to, hvala narava, da nam daješ take trenutke. Še malo vzpona po grebenski poti in lejga, razgledni stolp in tako smo osvojili tudi današnji cilj oz. vrh  Staneta Kosca oz. Rašico.  Nismo smeli zamuditi razgleda, zato smo se povzpeli na vrh stolpa, kjer smo občudovali naše hribe, okoli in okoli. Za nagrado smo poskusili Nadjino “zdravilo”, pogledali navzdo, da nas je Evgen pofotkal in se spustili do doma. V domu pa pojedli okusen ričet, obaro z ocvirki in žal dočakali le tri buhteljne, saj jih je že zmanjkalo. Škoda. Ampak nič zato, saj smo se imeli prav lepo v domu, kjer smo se odpočili, saj nas je čakal še drugi del poti. Oskrbnikom smo se zahvalili za sprejem in pogostitev in se odpravili do Zg. Dobenu in se po cesti sprehodili (keri razgledi in zimska idila) skozenj do gozda, kjer smo  pot nadaljevali do vasi Rašica. Ves čas  poti smo občudovali zimsko naravo. Skozi vas smo se sprehodili  do kažipota za Črnuški most. Res nam ni bilo dolgčas, saj je bila pot razgibana, gor in dol, gor in dol. Ker smo bili že rahlo utrujeni, nas je Marjan pri križišču usmeril po spodnji, položnejši poti in tako smo prispeli do ceste od koder smo imeli le še par minut do Črnuškega mosta, našega današnjega cilja.
Hvala vsem, da sem lahko z vami preživela krasen dan, ki mi bo dal energijo za prihajajoči delovni teden. Veselim se prihodnjih druženj in kmalu nasvidenje. 
Špela
klik na sliko za ogled albuma

Hits: 106