Na Višarje in Kamniti lovec

Vsak izlet PD Iskra ima svojo značilnost. Tokrat smo poglobili tudi naše duhovne vrednote. Obiskali smo namreč Sveto Višarje v Italijanskih Dolomitih. Tokrat nam Višarska Marija ni podarila ravno najlepšega vremena, saj smo v glavnem hodili v oblakih in tako so izostali pogledi bližnja in daljna ostenja in gore. No, vseeno ni bilo vse tako oblačno. Naša volja in pogum so segala tja do Kamnitega Lovca katerega smo osvojili v rekordnem času.
Za začetek je potrebno omeniti , smo se zbrali pod halo Tivoli v glavnem vsi to je 23. Avtobus, osebni avto in kombi so nas vodile do Trbiža in potem do Ovčje vasi pod Višarjem. Naš predsednik Dušan je mimogrede v Kranjski gori nabavil karte in tako smo brez problemov vstopili na gondolo , katera nas je pripeljala do Višarij. Le jaz sem se podal peš. Že dan prej sem se odločil,da naredim kompletni vzpon, kar se mi je tudi posrečilo.
Megla kar ni hotela pojenjati in tudi čas nas je pregnal, tako da smo krenili in tudi osvojili Kamniti Lovec v turobnem meglenem oblaku. Nekaj trenutkov je posijalo tudi sonce, a se je kmalu spet ustrašilo in se skrilo za svetlo meglo nad nami. Pogledi na povratku z gore pa so se le nekoliko zjasnili. Odkrila se je gosta pajčevina in na koncu smo na sedlu smo zagledali z soncem obsijano cerkev Sv. Višarij. Ugotovili smo, da smo se nekoliko prerano podali na pot, a kakor rečeno čas ni bil naš zaveznik.
Na Višarju smo si nekoliko ogledali štante in podpisali razglednice. Zanimiv za nekatere je bil tudi ogled cerkve. Ob treh pa smo sestopili z gondole na spodnji postaji. V Seničnem nas je potem čakalo kosilo, katerega smo predhodno naročili. Marko in Marija sta bila pravi par in smeha in dobre volje je bilo na pretek. Mašince so bile pravi hit in smo jih kar težko sproti dobavljali. Tudi potem v avtobusu je Vinko predelal vse politične teme in nam tako ni bilo niti za trenutek dolg čas.
Lep podrav Marjan
Slike
Slike 2

Hits: 7