Občni 2016

Pozdravljeni!
Slavnostno smo obeležili 20-obletnico Planinskega društva Iskra Ljubljana. Pravzaprav nikoli ne vem, kako naj začnem pisanje o nekem dogodku. Ali s tistim najlepšim, ki nam ga je ponudil in ki se običajno stopnjuje proti koncu, ali s tistim malo manj prijetnim, a vsekakor prepotrebnim, da se lahko zgodi, to je organizacijo? Ja, pa da ne bo vse skupaj še predolgo povrhu!
Bom šel tokrat kar lepo po vrsti in to tako, da bo bralec ob prebiranju začutil veličino tega dogodka.

Bilo je lanskega septembra, ko je dosedanji predsednik Dušan sklical upravni odbor z namenom ustanovitve 10 članskega organizacijskega odbora za pripravo proslave ob 20 – obletnice našega društva. Takoj po ustanovitvi se je delo začelo z že določenimi zadolžitvami.
Priprave in zbiranje materiala za Zbornik, ustanavljanje pevskega zbora samo za to priložnost, iskanje primerne lokacije za slavnostni občni zbor, zbiranje stare planinske opreme za razstavo……je kar nekaj dogajalo in se delalo. Odbor se je sestal šestkrat. Veliko dela je bilo s pripravo Zbornika, tako, da smo ga na vse sestankih dopolnjevali, popravljali…….bil je problem s prostorom za naš dogodek…..pa kaj je sploh to važno. Vsi udeleženci, v Stahovici ste videli, kako nam je uspelo! Zbornik ste prejeli, pevski zbor ste slišali, pozdravne govore tudi. Za zamenjave predsednika, blagajničarke in predsednice nadzornega odbora ste glasovali, kakor tudi za vsa podana poročila v okviru rednega občnega zbora. Plan izletov in besedilo naše nove himne sta vas že pred prihodom čakala na mizi, gostje drugih planinskih društev (bilo jih je kar dvanajst) so se lepo vklopili v naše druženje in videli ste njihova darila, zahvale, pa priznanja našemu društvu….vse to ste spremljali…..ja kaj še….slišali ste tudi zahvalo dosedanjemu predsedniku Dušanu in blagajničarki Vladki! Videli ste priložnostna darila, s katerima smo ju presenetili!
Sledila je tudi poimenska zahvala vsem, ki so kakor koli pripomogli k temu slavnostnemu dogodku in da je vse potekalo nemoteno in v dogovorjenih časovnih okvirih. In kadarkoli v tem dnevu vas je pot zanesla izza omizja, ste si lahko ogledali razstavo stare planinske opreme in dokumentov!
Pa da ne pozabim, vsi ki niste poznali našega prvega predsednika ob ustanovitvi društva pred dvajsetimi leti, ste ga imeli možnost spoznati tokrat!
Ali je bilo vse to resnično tudi v okviru vaših pričakovanj, morate presoditi sami udeleženci?!?
Za vse tiste, ki vas na slovesnosti ni bilo, pa v besedi ne morem pričarati to, da bi okusili perfektno pripravljeno kosilo, se po njem zavrteli ob zvokih ansambla ter pogovorili z gosti in novimi člani in pred večerom zadovoljni zapustili gostilno Pri planinskem orlu v Stahovici.
Ja, še tole, enih 95 nas udeležencev je vse to doživelo!
Nekaj tega pa kljub vsemu podoživite z ogledom fotografij na naši spletni strani
Vtise strnil
Franci Hrastar

Hits: 15