Obolno in Občni zbor

Izlet na Obolno in Občni zbor na Malem vrhu.

V tretje gre rado. Tako bi lahko rekli ob našem občnem zboru. Glede, na to, da mora društvo imeti občni zbor, smo se ob vodniškem sestanku dogovorili, da bo občni zbor na prvem izletu, ki sledi. Tako smo se odločili, da bomo ob izletu na Obolno izpeljali tudi občni zbor. Alenka in Rafael so vse pripravili za izvedbo in tako smo se 3.4. ob 8.30 zbrali na parkirišču pri Fužinskem gradu. Skupaj smo potem v koloni avtomobilov krenili proti našemu cilju, to je bila kmetija Kamnikar na Malem vrhu pri Prežganju.

V načrtu je bil tudi izlet z Malega vrha proti Obolnem in tako se je tja večina tudi odpravila, na pohod. Pot nas bo vodila po gozdni učni poti med Malim Vrhom in Velikim Trebeljevim ter naprej bo Badjurovi krožni poti proti Obolnem. Pot je bila lepo uhojena v glanem po kolovozu, le v začetku nekolko po gozdni poti. Tudi blata zaradi dokaj hladnega vremena ni bilo.  Ko smo prispeli na vrh je bilo tu še kar nekaj snega od zadnjega večera. Izredno lepi razgledi vse naokoli  so bili z vrha, kar je omogočalo jasno sončno vreme. Sredi pomladi pa prava zimska idila. Po skupinskem slikanju smo se spustili do koče, kjer je bil žig, kar pa je za nekatere posebno pomembno. Zaradi večih počitkov in ne preveč hitre hoje je odpadla krožna pot in tako smo se vrnili po isti poti do naše glavnega dogodka, to je občnega zbora.

Pri kmetiji so se nam pridružile še nekatere planinke in planinci, ki so se pohodu odpovedali. Tako nas je bilo na  Občnem zboru skupaj kar 42. Predsednik Fedor je odprl zbor in potem tradicionalno nadaljeval predsedujoči OZ Franci. Po potrditvi dnevnega reda in poročil predsednikov odborov, ki so bili enoglasno potrjeni sta  nastopila tudi gosta, predstavnika MDO PD Ljubljane in PD RTV. Podelili smo tudi 2 priznanja PZS in 3 društvena priznanja. V spomin pa smo dobili tudi lične vrečki s kozarčkom na katerem je bil natisnjen tudi logo društva. Razdelila se je tudi zloženka plana izletov. Posebnih pripomb na posamezna poročanja ni bilo in tako je kmalu nato sledilo kosilo in družabno srečanje, kar pa je na koncu dodatno poživil Branko s svojo harmoniko.

Marjan

Razlage priznanj :

Alenka Sakelšek

Mojca Peternel

Nena Vidović

Franci Kušar

Frančiška Dolšek      .   

Klik na sliko za ogled albuma

Hits: 38