Po medvedovih stopinjah

5. pohod po medvedovih stopinjah v Loškem potoku s PD RTV in PD Iskra LJ.
Domačin in član PD RTV Jaka Bartol nas je popeljal po zanimivih poteh. Medveda nismo srečali, videli pa smo sledi kjer je hodil pred dvema dnevoma. Ob koncu poti je Jaka čestital in nagradil vse, ki so opravili vseh pet pohodov ter vse, ki so opravili štiri pohode.

Iz Ljubljane se bomo peljali mimo Ortneka in Sodražice v Loški potok. Po kavici bomo pričeli s pohodom. Najprej se bomo podali na Kalični vrh (1.117 m nadm. višine). Potem se spustimo v dolino, naš naslednji cilj je Kamen grič (1.017 m nadm.višine), kjer bo čaj, kava, žig. Od tu si obetamo lep razgled na Julijce in Triglav.  Sledi spust na planoto Gora, od koder je razgled na ljubljansko kotlino.

Po zaslugi našega Jake Bartola, bo to že peti pohod po medvedovih stopinjah. Tokrat bomo prehodili 15 km in ca 600 višinskih metrov. Ob poti si bomo ogledali tudi medvedov brlog, seveda prazen, ob spremstvu lovca. Ob cesti nas bo čakal avtobus, šli bomo na ogled soteske KADICE, to je turistična točka občine Sodražica. V skale so izdolbene kadi potoka Bistrica. Tu je rastišče endemičnih rastilin, kot so dlakavi sleč, Justinova zvončnica in seveda Kranjski jeglič. Območje Kadic je naravni spomenik in gozdni rezervat.

Jaka ima presenečenje za vse, ki bodo opravili vseh pet pohodov po medvedovih stopinjah…Pot je prijetna zmerna, slikovita, ni zahtevnih vzponov, primerna za vse pohodnike…

Klik na sliko za ogled albuma

Hits: 102