Pohod na Jeterbenk

V mrzli, ampak sončni zimski soboti, smo se 23 pohodnikov podali od izhodišča pri Slavkovem domu proti  vrhu. Že takoj smo zagrzlili v strmino, ki pa je hitro prešla v prijetno gozdno pot, ki se je vse do vrha menjavala s kratkimi vzponi. Pot je bila večinoma suha, le ponekod, kjer je bila pot ledena, smo pazljivo stopili. Pri križišču, kjer je možno pot nadaljevati iz dveh strani, smo se razdelili v dve skupini. Tako je ena nadaljevala pot po grebenski poti do vrha. Ta skupina si je tudi na pol poti nadela dereze, saj je bila pot ponekod še snežna in poledenela. Na vrhu, kjer stoji tudi križ in vpisna skrinjica z žigom,  smo bili nagrajeni z lepi razgledom proti Gorenjski in na Ljubljansko kotlino. Z vrha smo se spustili še do sv. Katarine od koder smo imeli razgled še na preostale Polhograjske hribe, ki pa so že v načrtu za naše naslendje ture. 

Zadovoljni, ker smo zopet preživeli krasen zimski dan v naravi in prijetni družbi, smo turo zaključili s toplo malico v gostilni v Golem Brdu. Za pot smo potrebovali dobrih 8 km in slabe 4. ure,  Trije pohodniki so se za nagrado odpravili še peš do Šentvida. Hvala vsem za prijetno družbo in vaš čas
Špela
 
Lep zimski pohod na Jeterbenk. Vodnica Špela nas je vodila od Slavkovega doma do Jetrbenka. Da pa ne bi bili prekmalu doma smo šli še na Katarino. Sončno vreme nas je nagradilo z lepimi razgledi, zaključek smo imeli v gostišču Bormes.
Alenka

Klik na sliki za ogled albuma s pohoda.

na vrhu

Visits: 140