Pohodno-kolesarski v Dragočajno

Pozdravljeni!
Vroča, že kar poletna nedelja, je danes privabila na plano staro in mlado. Tako se nas je na memorialno turo v spomin Draga Peršla proti Dragočajni danes odpravilo kar 60 (šestdeset) Iskrašev.
Nekateri so prekolesarili našo klasično traso, pohodnikov je bilo med nami največ in z vodnico Alenko sva jih vodila na Šmarno Goro tako, da smo se lahko obilno prepotili – po strmi Partizanski stezi, da bi se v dolino spustili po, za večino neznani severni strani Gore, kjer poteka Pot svobode in kjer smo v slabi uri srečali le dva pohodnika, pa čeprav jih je moralo biti danes na vrhu na tisoče. Naša Ana je ob prihodu v dolino ugotovila, da je bila danes po teh neznanih, a zahtevnih poteh, kar trikrat gor (prvič, zadnjič in nikoli več…ha, ha, ha)!
Še naši mladi planinci, ki so bili danes prvič z nami, si kaj takega niso predstavljali.
Spet drugi so na cilj prišli direktno iz višjih gora, nekaj kolesarjev pa kar malo po svoje – a skoraj vsi smo se dobili ali ob slastnih postrveh, ali nato pri naši članici Mariji v njeni poletni rezidenci v avtokampu Dragočajna. Tam smo najprej zapeli, ob spremljavi Branetove harmonike, slavljenki – Nadi Istenič, ji čestitali ob »visokem jubileju«, ji predali skromna darila, da bi se nato posladkali z njenimi dobrotami. Ja, da ne bo pomote, odžejali smo se pa kar obilno, saj nas je vročina spravila na rob dehidracije!
Bilo je prijetno in kmalu potem, ko smo zapeli našo Iskrino himno, so se nekateri začeli poslavljati in …….na koncu smo vsi prijetno utrujeni, zahvaljujoč Nadi in Mariji, zapustili prizorišče ob Savi in se odpravili proti domu.
Moram omeniti kar zahtevno logistiko ob organizaciji tolikega števila udeležencev……a upam, da se je vse izšlo po pričakovanjih in seveda željah!
Organizator Franci Hrastar
(klik na sliko za ogled albuma)

Hits: 11