Poletna Ljubljana

Alenka je dala pobudo, Nadja je spesnila vabilo in že smo se na predzadnji avgustovski dan zbrali pri Prešernovem spomeniku, da naredimo eno turo po večerni stari Ljubljani.Za uvod so naše komaj prepoznavne planinke v mestnih oblačilih in z urejenimi frizurami,zapeljevali muzikantje iz Bolgarije s svojim igranjem in petjem. Ko je bilo deset minut čez dogovorjeno uro se nas je nabralo dve desetini in krenili smo po nabrežju Ljubljanice.
Že na Novem trgu smo imeli prvi dogodek, ko smo vstopili na ladjo Ljubljanica na kateri je simpatična hčerka našega Silvota delala kot hostesa pri promociji novega okusa vode pivovarne Union.. Združili smo prijetno s koristnim – poizkusili smo Zalo ananas in kokos in se popeljali s prekrasno leseno ladjo (narejena je iz macesnovega lesa ) do Špice in nazaj. Tu nas je pričakal še Darko in takoj smo mu zapeli za rojstni dan, ki ga je praznoval pred kratkim. Nato smo s postankom na umetniški tržnici na Šuštarskem mostu počasi prišli do Trnovskega mostu. Tukaj se je ravno pričela predstava za otroke Pes potepuh – ena izmed mnogih prireditev v okviru Mednarodnega uličnega festivala Emonska promenada (potekala je od 29. do 31. avgusta). Postali smo žejni in smo zavili v bližnjo kavarno – večina je preizkusila pivo Zlatopramen. Po vrnitvi na Trnovski most je svoje akrobacije kot »Leopardman« ravno pričel Gavin Hay in Avstralije. Ura je tekla in počasi smo se razašli – nekateri nazaj proti Tromostovju, drugi še na kratek obisk koncerta skupine Dirty Sanchez z enotno jazz & funk Balkan & flamenko muziko v okviru Trnfesta.
Udeleženci te posebne ture po stari Ljubljani smo se prepričali, da se Ljubljana res lahko pohvali da je postala sodobno in živahno mesto. V toplejših mesecih številni obiskovalci napolnijo kavarnice na obrežju Ljubljanice ter trge starega mestnega jedra. Najrazličnejše kulturne prireditve pa se dogajajo dobesedno na vsakem koraku. Še bomo prišli.
Adrijana
Slike

Hits: 9