Prednovoletno srečanje 2013

V skoraj pomladnem vremenu, brez neprijazne megle in dežja smo se zbrali planinke in planinci našega društva pa tudi nekateri stari in bodoči člani in naši simpatizerji ob Prešernovem spomeniku. Veselo razpoloženi smo se najprej posladkali z kuhanim vinom.
Nato pa je prišel Jan z presenečenjem. Prav zato je bilo letošnje prednovoletno srečanje njegovi zaslugi nekoliko drugačno. Jan nas je namreč presenetil z vožnjo z ladjico po Ljubljanici. Pri novem mesarskem mostu smo se morali razdeliti v dve skupini. Na ladjico je namreč prišlo le 32 ljudi. Brez problemov smo se razdelili v dve skupini in ko se je ena peljala je druga odšla k bližnjemu kiosku, kjer jih je Marijina znanka postregla z narezkom in kuhanim vinom. Tudi naša skupina na ladjici je bila deležna kuhanega vina in tudi čaj je bil na razpolago. .
Po končani vožnji se je večina odpravila na Pogačarjev trg, kjer je igral ansambel Jovi. Poskočna glasba in veselo vzdušje je nekatere vzpodbudilo za ples. Tu smo vztrajali vse do zaključka igranja ansambla. Sledil je sprehod mimo polno obloženih stojnic ob Ljubljanici in na koncu tudi ogled slamnatih jaslic. Tu se je večina odločila za odhod domov, nekateri pa so odšli tudi do Kongresnega trga na koncert Helene Blagne. Ob poslušanju njenih pesmi in ob kuhančku je tako minilo prijetno druženje naših planink in planincev. Tako druženje bomo seveda nadaljevali čez teden dni na Goričkem, ko je naš naslednji izlet.

Hits: 14