Prevala

V zadnjem času je potrebno spremljati vreme skozi celoten teden, le tako lahko približno ugotoviš kakšno vreme bo v nedeljo za izlet. Mislim, da se je splačalo. Res, da je bilo zjutraj še nekoliko zamegljeno, a kmalu nato se je razjasnilo. Tako smo na vrhu ob prijetnem božanju sončnih žarkov lahko v miru predebatirali o vsem mogočim, pomalicali, uživali in ob pogledih na lepoto pred nami.
Prav zaradi trenutnih razmer sem današnji izlet nekoliko skrajšal, saj ni bil ravno dan za adrenalinske preizkušnje oz. hojo po grebenu po katerem sem si jo pred časom ogledal. Pot nas je tako najprej po vodila po cesti skozi Tuhinjsko dolino do odcepa proti Hruševki in nato levo naprej do zaselka Ravne. Tu v bližini smo tako parkirali naše avtomobile. Sledil je klanec najprej po cesti, nato pa mimo domačije v dokaj strmo do gozdne ceste po kateri smo potem prehodili kar 2 km.
Na križišču pri Ovčji jami smo skrenili na kolovoz v klanec. Najprej po zglednem dokaj širokem kolovozu, ki pa se je kmalu spremenil v ozko potko. Zaradi razmočenosti terena je bila ta pot proti vrhu vedno bolj spolzka in previdnost je bila na pecljih. No, vse smo lepo presegli in na vrhu zaužili krasen pogled na lepo urejen vrh in na poglede na nekoliko zamegljene vrhove KSA in dolino reke Drete. Sprehodili smo se po travniku poraščenem s koprivami še do Ojstrega vrha, ki pa ni kaj posebno označen . Ob zasluženi zakuski smo po skoraj enournem uživanju ob toplih sončnih žarkih počasi le sestopili. Sestop je zahteval še večjo previdnost, posebno na nekaterih delih. Bilo pa je vseeno nekoliko bolj sušno navzdol kakor še pred eno uro navzgor. Kaj posebnega se ni dogajalo ob povratku, saj smo se vračali po isti poti. Le dogovorili smo se, da podaljšamo našo vožnjo do prelaza Černivec, kjer smo si zaželeli kakšno kavico, a glej, žal je bilo zaprto. Za analizo smo si potem izbrali Host pod Skalo v Kamniku in tu uradno zaključili naš pohod. No, tudi vreme se je med tem skisalo in tako se je vremensko dogajanje popoldne res zgodilo.
Vsem prisotnim je bilo v zadovoljstvo in si zaželeli da se kmalu spet vidimo na naslednjih izletih.
Lp Marjan

Hits: 66