Razor

Razor

PLANINSKO DRUŠTVO ISKRA LJUBLJANA
Ljubljana 07.10.2002
Za Planinski kotiček PD ISKRA LJUBLJANA!
Trgatev grozdja v začetku jeseni krivec za nizko udeležbo na naših izletih!
To, da imajo naši člani korenine iz vseh koncev naše dežele, nam je bilo sicer vsem jasno. Da so pa tako vneti ob vsakem namigu bližnjih ali daljnih sorodnikov, naj se jeseni le kaj oglasijo pri njih, si pa nisem mogel misliti. Saj res, nabava ozimnice je pred vrati in tudi sindikati ne opravljajo več tistega poslanstva kot nekoč, torej je stvar popolnoma jasna. Pa že toliko dolgih mesecev je minilo od zadnjega obiska svojih tam na deželi! Kar vidim že te naše vrle planince, kako montirajo prtljažnike na svoje jeklene konjičke, ali pa atestirajo svoje že zavržene tovorne prikolice.
Nič od tega seveda ne drži. Naši člani so se podali po Sloveniji le pomagati svojim sorodnikom obirati grozdje, tako da so se nekateri zaradi tega odpovedali potepanju s svojim društvom po hribih in gorah. In ker delo krepi človeka, pa četudi ob vikendih, je taka gesta samo pohvale vredna.
Tako torej za našo prvo letošnjo dvodnevno visokogorsko turo za vzpon na Razor ni bilo pretiranega zanimanja. Prav zato se je osmerica prijavljenih ( brez predstavnic nežnejšega spola) po posvetovanju z vodičem Slavkom, odločila za enodnevni izlet. Seveda, saj nima smisla prenočevati brez njih…Njegova, predhodno neprespana noč, ob proučevanju najugodnejših variant planinskih poti tega območja Julijskih Alp, je obrodila sadove. Tudi vreme je tisto soboto bilo lepše od napovedanega. Po dolgih enajstih urah hoje so po osvojitvi čudovitega Razorja sestopili na Vršič celo štiri ure hitreje od markacijsko v zemljevidih predpisanega časa. No Silvov komentar v ponedeljek ob belečih kolenih, da je bila to ubijalska tura, pove vse.

Hits: 3