Srečanje vodnikov Kriška 2012

Tudi letos smo se zbrali že na tradicionalnem srečanju – letni analizi vodnikov ob zaključku sezone. Glavni organizator in pobudnik je bil Robi.
Ljubljančani smo se zbrali pri Šentviški cerkvi. Bili smo točni, le Jan je nekoliko zakasnill in se je potem sam odpeljal do zbora v Kokrico. Iz Kokrice smo se potem odpeljali proti koči na Gozdu pri Golniku.
Topla soba koče ni bila naš cilj, temveč nekoliko višje to je Koča na Kriški gori. Zato smo tu le opravili nujne zadeve popili čaj in potem po lepo uhojeni, na mestih tudi ledeni poti nadaljevali naš pohod proti vrhu . V prijetnem objemu sonca smo srečno prispeli do same koče. Tu smo po obveznem čaju oz. kuhanem vinu potem smo uživali še v krasnem ambientu morja megle in sončnih zasneženih vršacev. V koči smo potem imeli tudi analizo letošniih zanimivih pohodov, katerih glavni akter je bil Robi, pripravnik – vodnik PZS C-kategorije. Veliko zanimivih zgodb o zahtevnih, celo že alpinističnih vzponih nam je natrosil. Kar težko se je bilo na koncu posloviti od čarobne, idilične pokrajine ob koči. Le še slikanje in slovo. V dolini nas je namreč čakalo še nadaljevanje analize z predstavitvijo izletov z slikami. Alenka je namreč s seboj prinesla USB ključ , kjer je imela naložene slike od vzponov na zimski Triglan, na Montaž, Cavallo … Vsi smo si z zanimanjem smo si ogledovali posnetke in obujali spomine na te dogodke. Ob sladki, okusni kremšniti je bilo še vse bolj zanimivo. Srečanje smo žaključili pozno popoldne, že ob mraku. Ob slovesu smo zi zaželeli še veliko takih in podobnih vzponov in sreče in zdravja v prihodnjem letu
Slike

Hits: 9