Staničev pohod

Dušan je navdušenje nad pohodom po stopinjah Valentina Staniča prenesel še na osem planincev, ki smo se mu danes pridružili, Večina tako kot jaz, prvič, on že devetič.Ob 6,45 smo krenili čez Solkanski most in zagrizli v Sabotinsko strmino. Po uri tričetrt smo prišli do planinske koče na Sabotinu in dobili prvi zasluženi čaj. Nadaljevali smo po kamniti poti s katere so se ponujali razgledi na smaragdno Sočo in Krnsko ter Kaninsko pogorje. Točno po štirih urah smo se spustili v vas Vrhovlje. Bii smo na polovici poti. Smerokaz je kazal še uro trideset do vrha Korade, najvišje današnje točke. Ko smo si pred kočo končno privoščili pol ure za malico in počitek, smo od nekaterih slišali: “Zdaj pa le še dve urici do Kanala”.
Toda na smerokazu na Koradi je pisalo: Kanal 3 ure 30. Komu verjeti? Nekje na sredini je bil za nas pravi čas in natanko 15,50 je kazalo na cerkvi, ko smo prečkali Sočo po mostu v Kanalu.
Prispeli smo ravno pravi čas, da smo prisostvovali zaključnemu programu 23. tradicionalnega pohoda. Vsi zadovoljni, da smo po lepi pomladno obarvani naravi prehodili skoraj 26 km dolgo pot.

 

Hits: 8