Sv. Lovrenc nad Polh. Gradcem

Pri izvedbah izletov, glede na situacijo epidemije, v društvu izkoristimo vse možne načine, da v skladu z smernicami izvedemo planiran izlet. Tokrat smo šli na Sv. Lovrenc nad Polhovim Gradcam. Tu nas je vodi naš vodnik Dušan. Nekaj pri tem je dodala tudi Štefka, ki ji je to zelo domač teritorij.
Zbrali smo se v Srednji vasi in od tu lepo v skupini in se z lahkim korakom usmerili po markirani poti na vrh Sv. Lovrenca. Da nam je Dušan nekoliko otežil pot smo šli kar po strmi grebenski poti in na koncu tudi nekoliko poplezali na vrh obzidja. Nekateri so hodili nekoliko hitreje eni pa bolj previdno in seveda nekoliko počasneje. Vsi pa smo uspešno premagali dokaj zahtevno pot.
Na vrhu je bilo kakor običajno preoblačenje in zakuska, seveda tudi ni manjkal spigadol za razkužilo. Na vrhu se je hotelo vreme nekoliko skisati, saj je padlo nekaj kapljic dežja a razpoloženja to ni spremenilo. Ko smo se odpravili v dolino je Jože nekoliko iskal svojo vrečko z cvetovi a jo je imel ves čas za vratom, hecno.
Ko smo se tako spustili do sedla pod vrhom, nas je Štefka, glede na to da pozna vse kotičke tega vrha, povedla po nekoliko daljši potki okoli pobočja. Po lepo speljani gozdni potki smo tako prispeli do našega izhodišča. Med potjo smo videli v dolini tudi domačijo naše planinke Štefke.
Pri avtomobilih smo se tako uredili opravili analizo poti se posedli v avtomobile in odhiteli domov. Bil je to prijeten izlet in v zadovoljstvo vseh pohodnic in pohodnikov.

Hits: 46