Sv.Miklavž, Cicelj

Kar petintrideset pohodnikov se je danes podalo na to turo. S sedmimi avtomobili smo se izpred hale Tivoli zapeljali v Zagorico pri Dolskem. Tu smo si ogledali muzej našega znamenitega slovenskega matematika Jurija Vege in izvedeli marsikaj zanimivega o njem. Najbolj je poznan po logaritemskih tablicah in števila Pi. Med drugim je bil profesor na Dunaju, topniški častnik, in balistik svetovnega slovesa.
Iz Zagorice nas je pot vodila skozi Križevsko in Veliko vas na Sv. Miklavža. Tu smo naredili krajši postanek za prigrizek in čaj. Vetrič nas je prisilil, da smo si zatišje poiskali ob sami cerkvici. Po pavzi in obvezni skupinski slikici smo nadaljevali pot na Cicelj višine 836m.
Zaradi visokih temperatur zadnje dni je zmrzal popustila, tako da je bila pot deloma blatna, kar pa nas ni preveč oviralo. Po krožni poti smo se vrnili nazaj v Zagorico. Za varno hojo velike skupine udeležencev je skrbela vodička Alenka z pomočnikoma Marjanom in Janom. Zaključek in rezime ture smo naredili v Vegovem hramu v Dolskem, kjer so nas hitro postregli z okusno hrano.
Lep pozdrav do občnega zbora v Mostecu.
Zlatko

Za ogled albuma – klik na sliko!

Hits: 7