V pogorju Košute

“Gremo na Kofce, potem bomo pa videli kam naprej” smo rekli na parkirišču pod Matizovcem. Po čaju v koči je bila ura že skoraj deset. Skrajni čas, da gremo vsaj na kak vrh. Nazadnje smo lepo prehodili krožno pot Kofce – Veliki vrh – Kofce gora – Malo Kladivo – Veliko Kladivo – planina Šija – Kofce. Vreme vsako uro lepše, le na vrhovih smo občutili hlad severnega vetra. Ves čas so se nam nudili lepi razgledi, tako da ravno hiteli nismo, zato pa smo vsi res uživali.
Adrijana

Smo se deveterica nas Iskrašev, ki si nismo upali na razpisano dolgo sobotno turo – »ta težka Ponca«, kar na hitro dogovorili, da se gremo malo sprehoditi tja na Kofce in mogoče še malo naprej. Ja, smo se sprehajali in sprehajali in delali višincev krepko preko 1000 m, da bi na koncu po desetih urah (osem smo jih efektivno hodili, ostalo pa jedli, pili, predvsem pa uživali v razgledih širom Slovenije in Avstrije. So bili oblaki ravno dovolj visoko…..malo nas je zmotil severni veter, kadar smo bili na grebenu ali vrhu, tako, da smo kar malce otožno pogledovali v sončne doline. V zadovoljstvo nam je bilo biti tam gor, saj smo nepredvideno osvojili kar tri dvatisočake – če mednje lahko štejem mimobežno Malo Kladivo.
In šele danes smo si (vsaj nekateri) odpočili razbolele ude, predvsem pa kolena. Ugotovitev, da imajo na Kofcah tako dobre štruklje, kot menda nikjer drugje, pa ni samo naša in še se bomo vračali tja gor!
Pripravil sem en filmček o tem dogodku, pa si ga oglej s klikom na sliko, če te zanima lepota tega območja!
Franci

Hits: 9