Vremščica

V soboto smo imeli izlet na Vremščico. Dušan, ki je bil predviden za vodenje, nam je zbolel, tako sem ta izlet prevzel jaz. Takoj sem pregledal prijave in poslal nekaj SMS-ov in sem ugotovil, da nas bo kar precej. Takoj sem poklical našega prevoznika. Dogovorili smo se, da prevoz potrdim, če nas bo vsaj 20. In sledile so prijave in potrditev prevoza z avtobusom.

Kljub poznemu razpisu se nas je nabrelo kar 24. Če ne bi bilo tako lepe vremenske napovedi bi bil izlet izpeljan z avtomobili ali pa ga sploh nebi bilo.
Zgodaj zjutraj smo tako odpeljali z Dolgega mostu proti Senožeti. Tu smo se uredili za pohod. Nadja nam je prebrala nekaj značilnosti kraja in tako smo krenili. Z vmesnimi postanki smo tako v slabih dveh urah prispeli na razgledni vrh. Bil je enkraten pogled na okolico, vse do morja, Snežnika, Triglava in tudi do Kamniških planin.
Skoraj ure smo se tu zadržali in še dalj, če nekaterih ne bi začelo zebsti, saj je začelo nekoli močneje pihati. Spustili smo se tako proti Košani mino cerkvice in nato po asfaltirani cesti do Gornje Košana in gostišča Špelca.  Tu so nas postregli z odlično joto in golažem. Sledila je vožnja momo Pivke in domov.
Lep pozdrav
Marjan

Hits: 7