Z Delom na 17.Gašperičev pohod – na Krim

Vsako leto prvo septembrsko soboto iz Iškega Vintgarja PD Delo organizira spominski pohod Jožeta Gaspariča na Krim.

Jože Gasparič je bil navdušen planinec in pobudnik ustanovitve PD Delo in planinske sekcije v OŠ dr. Vita Kraigherja. V ČGP Delo je bil grafični tehnolog, poučeval pa je tudi na Grafični šoli v Ljubljani. Bil je predsednik PD, pobudnik in urednik Planinskega biltena, kronist, planinski vodnik, član GS, markacist, transverzalec, predavatelj v alpinističnih in planinskih šolah ter odlikovan z mnogimi priznanji (zlati znak PZS, PSH, PSJ, plaketo PZS in drugimi).
Letos je bil že 17. po vrsti. Na startu se je zbralo kar 38 navdušencev, da izkoristi prijetno z koristnim. Spominskega pohoda se je udeležila tudi sedmerica planink oz. planincev našega društva.
Vreme je bilo kakor naročeno za pohod. Tako smo lepo ob 9 uri v strnjeni koloni krenili proti našemu cilju. Vmes smo imeli več postankov za priključitev počasnih in nekaj tudi za kakšen osvežilni požirek tekočine. Pot je bila suha in hoja prav prijetna. Po dveh urah smo prispeli na sončen vrh. Tu nas je čakal topel čaj in dobrote iz nahrbtnika. Planinke PD Dela so se še posebej potrudile, saj so nam ponudile tudi svoje pecivo, ki je bilo res okusno.
Po okrepčilu in klepetu ter ogledu okoliških Kamniških vrhov in na Ljubljansko kotlino, Kurešček in dolenjsko hribovje. je sledila razdelitev priznanj za večkratno udeležbo na pohodih. Sledilo je obvezno skupinsko slikanje, nato smo se odpravili nazaj v dolino.
Lep pozdrav
Marjan
Slike

Hits: 8