Gardsko jezero (Italija)

25.9.- 29.9.2021

S Primožem Zupančičem in  Neredom d.o.o. smo uspeli dogovoriti nadomestni termin za naše  planirano planinsko raziskovanje po vrhovih in planinah nad severom Gardskega jezera, ki je bilo planirano za začetek junija. Našli smo vremensko in nastanitveno ustrezen termin konec septembra. Izlet za PD Iskra Ljubljana in člane prijateljskih planinskih društev bomo organizirali v času od 25. do 29. septembra 2021 ( 5 dni, 4 nočitve). Cena ostaja ista kot lani,   360,00 EUR. Vključen je polpenzion ( bogat zajtrk in strežena večerja s tremi hodi), prevoz, cestnine, parkirnine, vodenje….Nekaj malega doplačil je predvidenih za  uporabo vzpenjače, ogled jame in ogled gradu ( cca 26,00 EUR).

V prilogi je imeniten program z vsemi podrobnostmi ponudbe in plačila. Prijave  sprejema Primož Zupančič na zupancic.pz@gmail.com. Vsi tisti, ki ste se že prijavili in celo plačali akontacijo že  pred »corona fazo«, seveda ostajate na listi udeležencev. Za popolnitev ostalih mest ste toplo vabljeni  vsi planinci, pohodniki, družinski člani, prijatelji.

Za PD Iskra Ljubljana

Koordinatorka Nadja Uršič

19.6.2021

Tudi letos se bomo pridružili pohodnikom po Poti Slakove in Pavčkove mladosti. pohod bo v soboto, 19.6.2021. Več v vabilu !

PD RTV vabi na 7- dnevni tabor na Dugem otoku. Več o taboru na tem linku.
Dragi moji »večno mladi« prijatelji! Ko se zaprejo vrata, je nekje vedno mogoče najti odprto okno. Tokrat nas tik pred pričetkom šolskih počitnic čakajo proste kapacitete Hostla DUB v Vantačičih na Krku/ Malinska je za vogalom. Informacija za tiste, ki z nami v hostlu DUB še niste bili : hostel je prenovljen, sobe so komfortne z lastno kopalnico in straniščem, število postelj v sobi od 6 – 12, hrana povprečna/penzionska. Pred hostlom je pokrita terasa in igrišče z mivko ter asfaltirano igrišče. Ob dobrem dogovoru možno potapljanje ali izlet s čolnom. Termin : četrtek, 18. 6. do nedelje 21. 6. 2020 Polpenzion z zajtrkom in večerjo 35 EUR. Število udeležencev: 8 – 16. Ne dvomim, da si bomo naredili kreativne planinsko/morske MINI POČITNICE. Če nimate nujnih in dogovorjenih obveznosti, pojdite z nami. Namig za upokojence – nekaj dni po povratku vam bo ZPIZ nakazal »dodatek za rekreacijo«. Če prav računam, vam bo še ostalo za nekaj piv in sladoled J Se veselim, Nadja

Tudi letos ŠD Brazde vzdržljivosti pripravljajo različne programe gibanja v naravi, med drugim tudi izlete v gore. Za sodelovanje se je potrebno prijaviti vsako leto znova in seveda tudi plačati članarino. V priloženi prijavnici je potrebno vtipkate svoje podatke. Lastnoročno podpisani obrazec skenirate in pošljete tajniku Janezu Perku na E-naslov: janez_perko@t-2.net (med janez in perko je črtica spodaj). Prijavnico seveda lahko pošljete tudi s klasično pošto ali predate osebno.
Program nalog za leto 2020 še ni zaključen, ker še nimamo potrebnih podatkov o prireditvah, ki bodo vključene v letni program. Zaradi slabih snežnih razmer so doslej odpadle prav vse prireditve v okviru SLOvenSKI maraton. Zanesljivo pa bomo na Bonovcu ali Ratečah izpeljali interni preizkus v teku na smučeh, ki bo poimenovan po lani umrlem neumornem članu Marjanu Klemnu. O datumu internega preizkusa vas bomo obvestili, brž ko bodo snežne razmere omogočale izpeljavo teka na vsaj 1 km dolgem krogu.
Pri plavanju bi lahko tudi letos vključili nove člane, ki jih zanima le plavanje. Zato lahko vzpodbudite prijatelje, znance in druge, ki si želijo napredka pri plavanju pod strokovnim vodstvom.
Migajte in ostanite zdravi,
Milivoj Kodrič
predsednik ŠD Brazde vzdržljivosti

Na taboru nam je naša planinka Cirila predstavila zapesnico, kjer je mogoče vnesti vse pomembne podatke o našem zdravstvenem stanju. Dogovorili smo se, da razpišemo ponudbo za vse naše planinke in planince. Cirila se je dogovorila za popust za naše društvo. Tu je spletna povezava, kjer lahko izvedete Nakup ali spletno naročilo ali – slovenska verzija na tem linku. KODA za 20% popust je: PDISKRA
Planinski in turistični vodnik Izidor Furjan PD Piramida iz Ptuja pripravlja tri večdnevna, atraktivna potovanja morda zanimiva tudi za naše planinke oz. planince in sicer: V Romunijo, na najlepši otok Jadrana na otok Lastovo, ali na otok Oliverja Dragojevića – Korčulo