Zanimivi programi izletov  M turista in koncert Tanja Zajc Zupan s simfoniki, ki bo 25. septembra 2022 ob 19. uri v Cankarjevem domu.

Pozdravljeni!

Na Dan državnosti Turistično društvo Škofljica organizira že 26. pohod po Svarunovi poti.

TURISTIČNO DRUŠTVO ŠKOFLJICA, Šmarska c. 3, Škofljica, 041 611 009,

e-mail: td-skofljica@gmail.comwww.facebook.com/TurističnodruštvoŠkofljica

 Če bi  radi preživeli nekaj ur v naravnem okolju in čudovitem razgledu ter užili  »Svobodno sonce«, vas vabimo na Pohod po Svarunovi  poti 25.junija start od 6.30 ure naprej,  izpod Ruskovega kozolca, Klanec 13. Škofljica

Parkiranje pri Večnamenski dvorani, Ob potoku 8, Škofljica

 ob 7.00 z  našimi vodiči

 Celotna pot je krožna in je  dolga 23 km,

ali 15 km – iz Želimlja  vozi kombi  12.00 uri .

Na poti se boste lahko ustavili na naslednjih postojankah:

  1. ZALOG: KUD Škofljica-  predstavitev Janeza Nepomuka Primica,
  2. Zg. Blato:  bio prigrizki
  3. DRENIK:Društvo upokojencev Škofljica in Oldtimer clubŠkofljica – nekaj lanenega   in mini razstava starodobnikov
  4. SMRJENJE:pogostitev v »hiši«, vodnjak želja
  5. GRADIŠČE: nekaj sladkega  pod lipo  in pozdrav Svaruna
  6. VRH: ogled gotske cerkve sv. Petra
  7. ŽELIMLJE: kava in izvirska voda, predstavitev F.S. Finžgarja
  8. PIJAVA GORICA: krof
  9. ŠKOFLJICA:  Svarunova malica

 ob  14.00 nastop ljudskih pevcev Škurh

Startnina: 8,00 Eurov

Malico pripravlja Gostilna  Stari kozl:  7,00 Eur, bograč ali pleskavica ali  sir na žaru in solata.

Celodnevno planinsko dogajanje v Kamniški Bistrici, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje na plezalnem stolpu, predstavitev gorskega reševanja, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov planinskih društev in še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 11. junija 2022, pridružite v Kamniški Bistrici. Prisrčno vabljeni!

Spoštovani, 

bliža se SOBOTA, 4. junij 2022, ko bomo šli na obljubljeni  NARAVOVARSTVENI IZLET , tema je VODE ZGORNJESAVSKE DOLINE.
Izlet poteka v organizaciji PD LPP Ljubljana, brezplačen prevoz pa nam zagotavlja MDO LjubljanaPohod bo potekal pod strokovnim vodstvom Marinke Koželj, Stepic in vodnika  PD LPP.
Bodite pozorni na URO ODHODA. ( 6.30 iz LPP, cca ob 6.45 uri  Tivoli).
PRIJAVE sprejemam  JAZ na tel.   041  872   341   – NEVENKA / v kolikor ne bom dosegljiva velja tudi resna  prijava na SMS: ob prijavi navedite:
– ime, priimek, PD in telefonsko številko.
 Prosim pa tudi, če kdo zadnji trenutek ugotovi da se ne more udeležiti izleta  DA SE ODJAVI, da ne izgubljamo časa ali koga ne pustimo na postaji.☀
 Vstopna postaja je pri LPP,  druga postaja je v Tivoliju, na parkirišču za avtobuse. Tam bo kontaktna oseba  Marija Miklič, PD RTV Ljubljana /  tel. št.  040  567  847.
Prisrčno vabljeni, tema je aktualna in zanimiva, prevoz je brezplačen – potrebujemo dobro voljo in dobro družbo.
Nevenka Rajhman
OVGN  MDO Ljubljana
p.s. jaz vstopim v avtobus  na Jesenicah

MDO PD LJUBLJANE in Planinsko društvo ŠENTVID PRI STIČNI VABITA na 50. PLANINSKI TABOR, ki bo v soboto, 28. maja 2022, pri Lavričevi koči na Gradišču nad Šentvidom pri Stični.

Pričetek 50. planinskega Tabora planincev MDO PD Ljubljane, s kulturnim in zabavnim programom bo ob 10.uri in 30 minut. Poskrbljeno bo za hrano, pijačo in glasbo. Enolončnica bo brezplačna. Prireditev bo v vsakem vremenu.

Smeri pristopa:
1. Iz Ivančne Gorice 1 ura in 30 min
2. Iz Stične (parkirišče pri samostanu) 1 ura
3. Iz Šentvida (parkirišče pri OŠ) 1 ura
Vlak iz Ljubljane odpelje v Ivančno Gorico ob 7. uri in 34 min.

VIDIMO SE PRI LAVRIČEVI KOČI !

SLOVENIJA PLANINARI 2022

Planinska zveza Slovenije vabi organizacije članice k sodelovanju z izvedbo programa rekreacije: planinskih pohodov, planinskih orientacijskih tekmovanj, turnokolesarskih tur, alpinističnih in športnoplezalnih aktivnosti, katerih namen je širjenje zavesti o pozitivnem pomenu rednega gibanja v naravi, varovanju narave in promocija različnih oblik planinstva ter so namenjene posameznikom različnih starostnih skupin.

Prednost pri izbiri in višini financiranja bodo imele prijave, ki bodo predvidele tri (3) aktivnosti v času med 1. 4. 2022 in 23. 10. 2022 ter tudi v navedenih obdobjih:
• Tedni vseživljenjskega učenja 2022, ki bo potekal od 9. maja do 12. junija 2022;
• Dan slovenskega športa (državni praznik), ki bo 23. septembra 2022. Dan slovenskega športa je namenjen spodbujanju zavedanja o pomenu rekreacije. Društva spodbujamo k obeležitvi praznika. Primeri: povezovanje s šolami na športnem dnevu, ki bo potekal na ta dan; z organizacija krajšega rekreativnega popoldanskega pohoda v okolici; organizacija dopoldanskega pohoda za upokojence; ipd.;
• Evropski teden športa, ki bo potekal od 23. do 30. septembra 2022.
Planinska zveza Slovenije bo sofinancirala aktivnosti v višini, ki bo odvisna od odobrenih sredstev na različnih javnih razpisih. Vsako društvo, ki bo sodelovalo v projektu Slovenija planinari, bo za strokovne delavce oz. tiste, ki bodo skrbeli za nemoteno izvedbo aktivnosti, dobilo praktična promocijska darila.
Rok za prijave je 1. april 2022. Prijave potekajo izključno preko spletnega obrazca.

Slovenija planinari – planinarite tudi vi!

Pozdravljen planinec, pozdravljena planinka!
V sklopu magistrskega študija pripravljam raziskavo z naslovom Varnost v gorah med slovenskimi planinci, zato vas vljudno prosim, da izpolnete priloženi anketni vprašalnik. Vprašalnik je anonimen, podatki se bodo uporabljali izključno za namen raziskave. Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno in vam bo vzelo manj kot 3 minute časa.
Vnaprej se zahvaljujem za sodelovanje in vas lepo pozdravljam.
Dora Uršič
Anketa je zaključena. Najlepša hvala za sodelovanje.

Dušan Benčina z Lož je sporočil, da letošnje martinovanje, ki naj bi bilo v petek, 5. 11., odpade zaradi zelo slabih epidemioloških razmer 

Alpinistični odsek PD Kamnik vabi na nogometno tekmo na najvišje ležečem nogometnem igrišču v Sloveniji.

Tu je vabilo

Akcije ŠD Brazde vzdržljivosti v drugi polovici septembra 2021:
1. Planinski pohod:
Na pohod po izbranem območju v okolici Vrhnike se bomo podali v soboto, 18. 09. 2021. Zberemo se ob 7.00 na parkirišču ob OŠ Ivana Cankarja (Lošca 1, pri 3. semaforju od izvoza z AC se zavije levo in čez ca. 100 m se zopet zavije levo na prostrano parkirišče). Kot običajno nas bo vodil Bogdan Grom, domačin in nosilec že 42 lovorik kaveljc. Bogdan bo tudi tokrat izbral smer, ki bo za večino udeležencev slabo poznana ali sploh nepoznana, tako da lahko pričakujemo prva srečanja s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Pohod bo trajal ca. 6 ur. Potrebna je običajna planinska oprema nekaj pohodniške kondicije. Prijave zbira Bogdan Grom do vključno četrtka, 16. 09. 2021; tel.: 041 467 687, e-pošta: bogdan.grom@gmail.com. Pogoj za izvedbo pohoda je vsaj 5 (pet) prijavljenih udeležencev.
Naš skrbnik za gorništvo in pohodništvo, Marjan Klančar, bo zbral zainteresirane udeležence med članstvom PD Iskra.
2. Kolesarjenje po Jamborni poti:
Že tradicionalni 6. Jamborni krog bomo izpeljali v torek, 21. 09. 2021. Celotna pot je srednje naporna, zelo zanimiva in dolga ca. 60 km. Potrebna so gorska, treking ali gravel kolesa. Zberemo se ob 9.30 na zahodnem koncu Planine pri Postojni. Pri Ravbarjevem stolpu zavijemo desno in parkiramo ob parkirišču za tovornjake, ki je od odcepa oddaljeno ca.800 m. Pogoja za izvedbo sta vsaj 4 (štirje) prijavljeni in ugodna vremenska napoved. Ob slabem vremenu bomo akcijo prestavili. Prijave zbiram do vključno nedelje, 19. 09. 2021; tel.: 041 578 872, e-pošta: milivoj.kodric@siol.net.
Izkoristite lepo jesensko vreme in ostanite pozitivni in zdravi!

Pozdravljeni,
v soboto, 18.9.2021 bomo organizirali čistilno akcijo.
Kot je že v navadi se dobimo ob 9:00 uri na kavi pod Prulskim mostom.
Ob 10:00 uri razdelimo vreče, rokavice in se odpravimo na že znane lokacije pobirati smeti. Vreče bomo odložili v za to primerne zabojnike.
Ob 13:00 uri se vrnemo pod Prulski most na malico in pijačo.
Držali se bomo koronskih ukrepov, kakršni pač bodo na tisti dan.
Če bodo kakšne spremembe v zvezi s korono, se pa slišimo.
Prijavite se direktno na e-mail: cirila.skvarca@gmail.com – Cirila S.

OBVESTILO:

Pozdravljeni,

Korona kriza nam je onemogočila planinsko potovanje na Gardsko jezero. V takih negotovih razmerah ne uspemo popolniti skupine, ki bi omogočila realizacijo potovanja.
Prosimo vas, da nam pošljete vaše podatke bančnega računa za vračilo plačane akontacije. Upam, da hitro mine in ponovno skupaj potujemo.
Lep pozdrav,
Primož Zupančič

Gardsko jezero (Italija)

25.9.- 29.9.2021

S Primožem Zupančičem in  Neredom d.o.o. smo uspeli dogovoriti nadomestni termin za naše  planirano planinsko raziskovanje po vrhovih in planinah nad severom Gardskega jezera, ki je bilo planirano za začetek junija. Našli smo vremensko in nastanitveno ustrezen termin konec septembra. Izlet za PD Iskra Ljubljana in člane prijateljskih planinskih društev bomo organizirali v času od 25. do 29. septembra 2021 ( 5 dni, 4 nočitve). Cena ostaja ista kot lani,   360,00 EUR. Vključen je polpenzion ( bogat zajtrk in strežena večerja s tremi hodi), prevoz, cestnine, parkirnine, vodenje….Nekaj malega doplačil je predvidenih za  uporabo vzpenjače, ogled jame in ogled gradu ( cca 26,00 EUR).

V prilogi je imeniten program z vsemi podrobnostmi ponudbe in plačila. Prijave  sprejema Primož Zupančič na zupancic.pz@gmail.com. Vsi tisti, ki ste se že prijavili in celo plačali akontacijo že  pred »corona fazo«, seveda ostajate na listi udeležencev. Za popolnitev ostalih mest ste toplo vabljeni  vsi planinci, pohodniki, družinski člani, prijatelji.

Za PD Iskra Ljubljana

Koordinatorka Nadja Uršič

19.6.2021

Tudi letos se bomo pridružili pohodnikom po Poti Slakove in Pavčkove mladosti. pohod bo v soboto, 19.6.2021. Več v vabilu !

PD RTV vabi na 7- dnevni tabor na Dugem otoku. Več o taboru na tem linku.
Dragi moji »večno mladi« prijatelji! Ko se zaprejo vrata, je nekje vedno mogoče najti odprto okno. Tokrat nas tik pred pričetkom šolskih počitnic čakajo proste kapacitete Hostla DUB v Vantačičih na Krku/ Malinska je za vogalom. Informacija za tiste, ki z nami v hostlu DUB še niste bili : hostel je prenovljen, sobe so komfortne z lastno kopalnico in straniščem, število postelj v sobi od 6 – 12, hrana povprečna/penzionska. Pred hostlom je pokrita terasa in igrišče z mivko ter asfaltirano igrišče. Ob dobrem dogovoru možno potapljanje ali izlet s čolnom. Termin : četrtek, 18. 6. do nedelje 21. 6. 2020 Polpenzion z zajtrkom in večerjo 35 EUR. Število udeležencev: 8 – 16. Ne dvomim, da si bomo naredili kreativne planinsko/morske MINI POČITNICE. Če nimate nujnih in dogovorjenih obveznosti, pojdite z nami. Namig za upokojence – nekaj dni po povratku vam bo ZPIZ nakazal »dodatek za rekreacijo«. Če prav računam, vam bo še ostalo za nekaj piv in sladoled J Se veselim, Nadja

Tudi letos ŠD Brazde vzdržljivosti pripravljajo različne programe gibanja v naravi, med drugim tudi izlete v gore. Za sodelovanje se je potrebno prijaviti vsako leto znova in seveda tudi plačati članarino. V priloženi prijavnici je potrebno vtipkate svoje podatke. Lastnoročno podpisani obrazec skenirate in pošljete tajniku Janezu Perku na E-naslov: janez_perko@t-2.net (med janez in perko je črtica spodaj). Prijavnico seveda lahko pošljete tudi s klasično pošto ali predate osebno.
Program nalog za leto 2020 še ni zaključen, ker še nimamo potrebnih podatkov o prireditvah, ki bodo vključene v letni program. Zaradi slabih snežnih razmer so doslej odpadle prav vse prireditve v okviru SLOvenSKI maraton. Zanesljivo pa bomo na Bonovcu ali Ratečah izpeljali interni preizkus v teku na smučeh, ki bo poimenovan po lani umrlem neumornem članu Marjanu Klemnu. O datumu internega preizkusa vas bomo obvestili, brž ko bodo snežne razmere omogočale izpeljavo teka na vsaj 1 km dolgem krogu.
Pri plavanju bi lahko tudi letos vključili nove člane, ki jih zanima le plavanje. Zato lahko vzpodbudite prijatelje, znance in druge, ki si želijo napredka pri plavanju pod strokovnim vodstvom.
Migajte in ostanite zdravi,
Milivoj Kodrič
predsednik ŠD Brazde vzdržljivosti

Na taboru nam je naša planinka Cirila predstavila zapesnico, kjer je mogoče vnesti vse pomembne podatke o našem zdravstvenem stanju. Dogovorili smo se, da razpišemo ponudbo za vse naše planinke in planince. Cirila se je dogovorila za popust za naše društvo. Tu je spletna povezava, kjer lahko izvedete Nakup ali spletno naročilo ali – slovenska verzija na tem linku. KODA za 20% popust je: PDISKRA
Planinski in turistični vodnik Izidor Furjan PD Piramida iz Ptuja pripravlja tri večdnevna, atraktivna potovanja morda zanimiva tudi za naše planinke oz. planince in sicer: V Romunijo, na najlepši otok Jadrana na otok Lastovo, ali na otok Oliverja Dragojevića – Korčulo

Hits: 757